Læs artiklen

Kogebogsforfatter: Derfor bruger jeg færdigprodukter

Kogebogsforfatter: Derfor bruger jeg færdigprodukter

Hey! Det er snyd! er noget så sjældent som en kogebog, hvor der indgår både smøreost, færdigtortillas og dåsekonserves på ingredienslisterne. Det står forfatteren Julie Hey stolt ved. Læs hvorfor her - og nyd en af snydeopskrifterne til sidst.

Det behøver ikke være enten-eller.

At man enten er typen, der sværger til at lave alle komponenter i sin mad fra bunden, eller også at man er typen, der »giver op« og springer over alle de lave gærder i madlavningen.

I hvert fald ikke hvis man spørger madskribent og Madskolerne-ambassadør Julie Hey, der er aktuel med kogebogen Hey! Det er snyd!, der lægger op til snyd ved både at bruge supermarkedsstegt pulled pork, dåsekikærter og færdiglavede lagkagebunde.

Behandlet korrekt kan de færdigproducerede varer sagtens indgå i velsmagende, indbydende retter, som man kan kalde god mad og servere med rank ryg, mener hun.

Og ifølge Julie Hey behøver snyderiet ikke begrænse sig til hverdagen, hvor det »kun« er familien, der kigger; hun mener også, man bør springe over de lave gærder til fest og selskaber, hvor man ellers plejer at rulle det helt store gastronomiske skyts ud. For så kan man jo faktisk nå at tale med sine gæster, siger hun, i stedet for at tilbringe det meste af festen i køkkenet.

Læs her Julie Heys andre grunde til skyde genvej i køkkenet:

Jeg snyder, fordi jeg …

»… ikke synes, at det er rigtig snyd, men bare enormt smart og smager godt.«

»… bor ude på landet og ikke har alle de trendy delikatesseforretninger rundt om hjørnet.«

»… vil inspirere andre til at ses oftere over »lidt snyd« og at kunne holde fest, hvor forberedelserne og især gæsterne nydes.«

»… med lidt drys i form af hakkede krydderurter, nødder, chokolade, rugbrød og krydderiblandinger sagtens kan få simpel mad til at se ud af meget.«

»… gerne vil have tid med familien samtidig med at kunne invitere alle til frokost, middag og fest.«

Kogebogen Hey! Det er snyd! indeholder udover snydeopskrifterne 10 menuer til så forskellige lejligheder som blandt andet scoremiddagen, børnefødselsdagen og receptionen.

Julie Hey bor på landet og lader sig inspirere af de varer, hun kan købe i det lokale supermarked i Jyderup. Bogens opskrifter kræver derfor hverken adgang til delikatesse- eller specialforretninger. 

Foto: Betina Hastoft

SNACK-OPSKRIFT: LAKSESKEER (4 personer)

Hak 100 g røget laks fint og vend den med 50 g flødeost (naturel), et halvt fedt hvidlød, en kvart teskefuld paprika, 1 bundt hakket dild og smag til med salt og peber.

Server laksecremen på små, spiselige butterdejsskeer – kan fås i Spar og Meny fra Chef Laurent, Amusettes. Der kan også bruges butterdejsreder, kiks eller ristet rugbrød.

God fornøjelse og god appetit!


SNACKOPSKRIFT: LAKSESKEER (4 personer)

SNACKOPSKRIFT: LAKSESKEER (4 personer)


SNACKOPSKRIFT: LAKSESKEER (4 personer)

Redaktionen anbefaler: