Jul 2020

Intet kan opsluge dig som uldsokker hjemmesko pyntepuder en god bog

Giv en julegave, der kan noget mere!

Find julens bedste boggaver her

Must-reads til din ønskeseddel

Ved du ikke, hvad du skal ønske dig i julegave? Hvad med en fantastisk læseoplevelse, du længe vil huske? 2020’s bestsellere er som skrevet til din ønskeseddel til jul, og blandt gaveideerne finder du blandt andet Ken Folletts store historiske roman AFTENTID OG MORGENGRY, den gruopvækkende SPEJLMANDEN fra thriller-kongen Lars Kepler og Bente Klarlunds YNGRE MED ÅRENE, der er spækket med tips til et sundere og gladere liv.

Danske bøger med humor og kant

Den perfekte værtindegave til julens små sammenkomster er en god bog, der giver smil på læben og stof til eftertanke. Danske forfattere mestrer balancen mellem humor og alvor, og blandt årets udgivelser er der mange sjove bøger, der også snildt kan give en klump i halsen, som Lærke Winthers IKKE AFSENDT eller Nikoline Werdelins HVORDAN MAN REDDER EN LEMMING. Der er også masser af kant at finde på hylderne med forfattere, der mener noget og lader deres budskaber trænge igennem på siderne – for eksempel Niviaq Korneliussens BLOMSTERDALEN, der er et fandenivoldsk opråb til de grønlandske myndigheder.

Historiske romaner, du kan give i julegave

Hvad giver man i julegave til folk, der har alt? Hvad med en tidsrejse? Årets store historiske romaner tager dig tilbage til alt fra Middelalderen til tiden under Anden Verdenskrig med så stærkt researchede historier, at de kravler helt ind under huden. Giv en stor historisk roman til din far eller til dine bedsteforældre (og se, om du ikke selv må låne den bagefter).

Gode julegavebøger til forældre med små børn

Giv en omgang spændende og inspirerende læsning til småbørnsforældrene i julegave. Der er ingen opskrift på perfekt børneopdragelse, men der er masser af gode ideer og inspiration at hente i bøger om opdragelse og kost til små børn, som forældre kan plukke af, som de har lyst. Find din julegaveidé her.

Giv en spændende biografi i julegave

Mangler du en julegaveidé til din historieinteresserede far eller din storesøster, som går meget op i politik? En spændende biografi kan være mere medrivende læsning end fiktion, og bøger om virkelige liv er strøget op af bestsellerlisterne hele året. Den første kvindelige professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet, Eva Smith, har en enestående livshistorie i biografien af samme navn. Bo Lidegaard har også udgivet UDEN MANDAT, der er bogen bag den historie, du måske oplevede i biografen med ’Vores mand i Amerika’.

Krimi, gys og spænding – giv en julegave, der får pulsen op

De største krimiforfattere er tilbage for at stjæle nattesøvn. Giv en spændende krimiserie i julegave til din far eller bror, der ønsker sig en hæsblæsende oplevelse. Lars Kepler er tilbage med SPEJLMANDEN, der er så uhyggelig, at nogen har måtte opgive at læse den, og Robert Galbraiths nye krimi om detektiven Cormoran Strike, USTYRLIGT BLOD, har fået flotte anmeldelser. Find de bedste krimier, du kan give i julegave her.

Gode bøger om politik og historie

Hvorfor fordybe sig i fiktion, når virkeligheden kan være endnu mere spændende? Giv en politisk biografi eller en dybdegående historisk fortælling i julegave. Vælg en julegavebog, der handler om netop den tidsperiode eller det hjørne af samfundet, som interesserer din far, mor, onkel eller nabo allermest. Så bliver en bog om politik eller historie den gave, der vækker allermest glæde under juletræet.

Kogebøger, du kan give i julegave

En kogebog er en oplagt julegave til dem, der elsker at gå i køkkenet og lade sig inspirere af nye smage og teknikker. Årets pallette af kogebøger rammer bredt, og der er både gode julegaver til jagtinteresserede mænd og bageglade børn – og til både kødspisere og vegetarer. Giv en julegave, der kan tages i bruge allerede Juledag i form af Mette Blomsterbergs MIN JUL, der er fyldt med opskrifter, I får lyst til at prøve med det samme, eller giv et skud inspiration til et sundere 2021 med KÅLBOGEN eller GRØN KETO. Gå på opdagelse i de bedste julegaveideer til de madglade her.

Sunde julegaver – gode bøger til krop og sjæl

Giv en julegave, der skubber 2021 godt i gang med nye sunde vaner. Sundhed handler ikke kun om, hvad der bliver proppet i munden. Mental sundhed, velvære og et fokus på at være til stede i sin egen krop er lige så vigtigt. Disse bøger om sundhed har ingen løftede pegefingre, men er i stedet spækket med inspiration og indblik. SOVEBOGEN har vundet stor opmærksomhed i udlandet, hvor den hjælper søvnløse voksne med at få deres sammenhængende timer. GENNEM GLASVÆGGEN er skuespiller Henning Jensens ærlige fortælling om at leve med svær depression.

Julegaveideer til hende eller ham, der elsker naturen

Vi er kommet tættere på naturen, og de seneste år er nye hobbyer spiret frem. Svampejagt og fuglespotting er blot nogle af de interesser, der kan dyrkes i naturen, og der findes flere flotte fagbøger med smukke illustrationer, der kan være en oplagt julegave til en naturelsker.

Digtsamlinger, du kan give i gave

Den perfekte julegave til en ordjonglør eller sprognørd er en digtsamling, hvor ordene får lov til at lege på siderne. Poesi og lyrik kan få dig til at anskue verden på nye måder og kan være kompliceret og ligetil. Find en lyrisk julegave her.

Businessbøger til ønskesedlen

Bliv klogere på arbejdslivet med en businessbog, der ryster posen og udfordrer ideen om et 9-17-job. Corona har ændret vores arbejdsliv, og der er anledning til at afslutte året med nogle nye ideer og indspark til arbejdspladsen. Find en businessbog, du kan give i julegave til en chef her.

Gode børnebøger, du kan give i julegave

Giv en børnebog i julegave til et barn eller til en familie, som elsker at læse sammen. Højtlæsningsbøger bringer familien tættere på hinanden. Og hvad kunne være en bedre julegave?

Gem noget medrivende skønlitteratur under juletræet i år

Mangler du en julegave til din mor eller søster? Giv en fantastisk læseoplevelse, der kan vække glæde i juledagene. Jenny Colgans forfatterskab er fyldt med små perler, der giver smil på læben, og Lucinda Rileys kæmpe serie om DE SYV SØSTRE sikrer underholdningen langt ind i 2021 (hvor den næste bog i serien i øvrigt udkommer).

Fantasybøger er den bedste julegave til din teenager

Spændende paralleluniverser, overnaturlige evner og en episk kamp mellem det gode og det onde … Giv en fantasyserie i julegave til en teenager, der elsker at drømme sig væk. Der findes gode fantasy- og science fiction-bøger til alle alderstrin – både som ungdomsbøger og til de yngre pre-teens. Bliv inspireret af de fantasifulde historier her.