Læs artiklen

Lotte og Søren Hammer: Det er spændende at skrive om den magt, der udøves i det skjulte

Lotte og Søren Hammer: Det er spændende at skrive om den magt, der udøves i det skjulte

Lotte og Søren Hammer er aktuelle med MIRAKELBARNET, deres niende bog i serien om Konrad Simonsen og hans team fra Drabsafdelingen i København.

I Lotte og Søren Hammers niende krimi MIRAKELBARNET afspores et tog i Vordingborg i en dramatisk ulykke, der bliver begyndelsen på en sindrig intrige. Det viser sig hurtigt, at afsporingen er et attentat, og chefkriminalinspektør Konrad Simonsen, der er en mand af den gamle skole med ordentlighed og gammeldags moralbegreber, kastes ud i en kompliceret efterforskning. Sagen har tråde til den russiske storkapital og skjulte magthavere, der bruger manipulation med vores virkelighed som et af deres forretningsmæssige instrumenter.

”Et tema i bogen er den politiske kultur, hvor russisk storkapital koblet med en totalitær styreform har fået direkte eller indirekte indflydelse på vores politikere,” siger Søren Hammer. ”Og det er jo fascinerende, når der er meget store politiske og økonomiske interesser på spil. Det er spændende at spekulere over – og skrive om – den magt, der udøves i det skjulte.

MIRAKELBARNET er delvist inspireret af en dokumentarisk bog, nemlig Jens Høvsgaards SPIONERNE DER KOM IND MED VARMEN, som udkom sidste år og rettede et stærkt kritisk blik på det politiske spil om etableringen af en russisk gasledning Nord Stream gennem dansk farvand.

Selvom storkapital og skjult politisk magt måske kalder på forestillinger om, at et kriminelt mastermind er på spil, bærer sagen, som Konrad Simonsen denne gang kaster sig over, også præg af mange skæbnesvangre tilfældigheder og forviklinger.

”Ofte tror man, at den skjulte magt er velordnet, retlinet og gennemtænkt, men når vi engang imellem får mulighed for at kigge ind bag facaden, kan vi jo se, at det bestemt ikke er korrekt. Kaos, bureaukrati og tilfældigheder spiller også en stor rolle,” siger Søren Hammer.

Søskendeparret Hammers tiende og sidste spændingsroman om Konrad Simonsen udkommer næste år.

ANDRE BØGER AF LOTTE OG SØREN HAMMER:

Vis mere