Læs artiklen

Litteraturlækkerier - Opdag Gyldendal Studio

Litteraturlækkerier - Opdag Gyldendal Studio

Litteratur til stuevæggene og børneværelset, på koppen til morgenkaffen og på T-shirten til dine yndlingsjeans. Det er blot nogle af de ting, som alle bogelskere kan glæde sig til at få fingre i på Gyldendals merchandiseshop Gyldendal Studio.

Kan du ikke få nok af dine yndlingsforfattere, så er Gyldendal Studio stedet for dig. Her er litterære klassikere og de nyeste forfatterstemmer nemlig tryllet om til smukke plakater, krus og T-shirts, der lader litteraturen leve omkring dig.

Er du f.eks. én af dem, som er ramt af de seneste års ”Tove-feber”, kan du kaste dig over plakater med originalforsiderne til Ditlevsens værker lavet af selveste Arne Ungermann, tegneren bag de ikoniske vignetter til Tv-serien Matador. Af andre store klassikernavne byder sitet også på en smuk plakatserie med Karen Blixens hovedværker, og her er de eventyrlige billeder skabt af den prisbelønnede amerikanske kunstner Kevin Sloan.

Foruden genoptryk af bogforsider og retroplakater fra forlagets arkiv, præsenterer Gyldendal Studio også en række helt nye designs lavet i samarbejde med husets forfattere. For eksempel kan du få plakater og T-shirts med et spritnyt artwork til Jørgen Leths kultdigt ’Fausto Coppi’, som er blevet til under tegneren Evan Birkebæks hånd. Bevæg dig ud i gadebilledet eller læn dig tilbage i sofaen, mens du hører ekkoet af Leths stemme - "han var et fantastisk menneske. Fausto Coppi. Fausto Coppi.”

Mangler du noget lækkert til børneværelset, er Gyldendal Studio også værd at lægge vejen forbi. Her kan du nemlig få alt fra farverige plakater, T-shirts, drikkedunke og spisesæt med elskede børnebogsfigurer som Ole Lund Kirkegaards GUMMI-TARZAN, Jakob Martin Strids MIMBO JIMBO samt Kim Fupz Aakesons VITELLO.

Har vi ikke nævnt din yndlingsforfatter endnu? Fortvivl ikke. På Gyldendalstudio.dk kan du nemt danne dig overblik over de mange forskellige forfattere og kunstnere, som allerede nu er en del af kataloget – fra Søren Ulrik Thomsen, Kim Leine, Naja Marie Aidt og Kaspar Colling Nielsen til Hella Joof og Svend Brinkmann. Flere forfattere kommer hele tiden til, og hvis du gerne vil være up-to-date med de seneste nyheder, kan du følge Gyldendal Studio på både Instagram og Facebook.