Læs artiklen

BØLLE & MIG er en ny sød serie for de mindste hundeelskere. "Bølle flytter ind" og "Bølle begynder i skole" er både skrevet og illustreret af svenske Åsa Karsin. Bøgerne er lette at læse og svære at slippe, velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra ca. 7 år.

Af Camilla Skov Lund

Bøgerne om Bølle og Lea er en skøn blanding af historien om Leas store drøm, der endelig går i opfyldelse, nemlig at få en hund, og samtidig faktuelle oplysninger om hunde: Racer, udstyr, regler, tips og råd. Lea har nemlig læst en stor hundebog og deler ud af sin viden. Selvom Lea er lykkelig for sin hund Bølle, oplever hun også udfordringerne og det store ansvar. Leas lykke vil gå lige i hjertekulen på dit barn (og dig), men beskrivelserne af de mange opgaver er lige i børnehøjde, og det fremgår tydeligt, at det netop også er hårdt arbejde at have en hund. Lærerigt er det desuden at læse Bølles tanker i tankebobler, for ofte er Bølles behov og ønsker helt anderledes, end hvad Lea og hendes forældre tror. For at skabe den ønskede nære relation er det nødvendigt barnet forstår hunden – og ansvaret for denne forståelse ligger altid hos de voksne.

BØLLE FLYTTER IND og BØLLE BEGYNDER I SKOLE er både skrevet og illustreret af svenske Åsa Karsin. Bøgerne er lette at læse og svære at slippe, velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra ca. 7 år.

Bøger af Åsa Karsin