Læs artiklen

Begge bøger handler om vennerne Bette og Bjerg. Et lille væsen og et stort væsen. Venskabet er omdrejningspunktet og fundamentet for deres verden og færden. Bøgerne er illustreret med bløde, stemningsfulde akvareller, og hver bog har sit eget udtryk og egen farveopbygning.

Af Camilla Skov Lund

Begge bøger handler om vennerne Bette og Bjerg. Et lille væsen og et stort væsen. Venskabet er omdrejningspunktet og fundamentet for deres verden og færden. I RUMTÆNNISTEN er tematikken undren og undersøgelse. Pludselig findes noget, og Bette er sikker på, at det NOGET kommer ude fra rummet, men Bjerg griner bare. Bette er nysgerrig, vil undersøge og går ud i natten alene. RUMTÆNNISTEN lægger op til at tale om store spørgsmål som: Hvordan vælger man at se på sin verden? Skal alting kunne forklares og måles og vejes? Eller er det okay bare at undre sig og vælge eventyret?

BJERGET AF KAGER rummer både stor glæde og stor skuffelse. Bette bager kager og elsker det. Bagning er magi. Men Bjerg snyder og spiser i smug alle kagerne, får dårlig mave og dårlig samvittighed. Bette mistænker ikke Bjerg, men da sandheden går op for Bette, er skuffelsen enorm. BJERGET AF KAGER lægger ligeledes op til vigtige snakke... Om snyd, svigt, vrede, at være tarvelig og følelsen af dårlig samvittighed helt ned i maven. Det store spørgsmål bliver dog: Kan man blive gode venner igen?

Hanne Bartholin har illustreret bøgerne med bløde, stemningsfulde akvareller. Hver bog har sit eget udtryk og egen farveopbygning.