Læs artiklen

Her er 6 danske forfatteres yndlingsbøger

Her er 6 danske forfatteres yndlingsbøger

De er kendte for at sælge bøger i pallevis, men hvilke bøger har egentlig givet forfattere som Hella Joof, Kim Leine og Ulla Terkelsen fuld valuta for pengene gennem tiden? TIP: Byg dig en to-be-read-liste af deres yndlingsbøger, så har du klogt godt læsestof til de næste mange uger.

Hvad der gik op for Hella Joof, da hun dykkede ned i yndlingsbogen Salomons sang af Toni Morrison: »Det der med at være fra Afrika er ikke kun et spørgsmål om hudfarve«. Læs mere her!

Kim Leine bladrede i sin yndlingsbog, Krig og fred, for første gang som purung knøs: »Mit 14-årige jegs evne til at læse Tolstoj imponerer mig!« Læs mere her.

Yndlingsbogen i Ulla Terkelsens liv, Nicholas Nickleby, har haft temmelig konkret indflydelse på hendes og familiens liv: »Min søn er opkaldt efter en Charles Dickens-figur«. Klik her og læs mere.

Ib Michael om sin yndlingsbog, Moby Dick af Herman Melville: »Det er gudeskønt med bøger, man elskede som dreng, og som man også kan blive voksen med«. Læs mere her.

Malene Ravn var nær kommet i vanskeligheder i det offentlige rum, da hun læste sin yndlingsbog for første gang: »Snøftende måtte jeg forsikre en dame i toget om, at jeg var okay«. Læs dén historie her.

Det var en chokerende oplevelse at læse Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet af Bjørn Rasmussen, fortæller Niels Henning Falk Jensby: »Jeg måtte lægge mig syg, da jeg havde læst min yndlingsbog første gang. Den rystede mig«. Få historien her.

Find forfatternes egne bøger her

Tilføj til ønskeliste

Papmaché-reglen

Hella Joof

Tilføj til ønskeliste

Rejse i koralhavet

Ib Michael

Tilføj til ønskeliste

Techno

Niels Henning Falk Jensby

Tilføj til ønskeliste

De søvnløse

Kim Leine

Tilføj til ønskeliste

Mia

Malene Ravn

Find nogle af de anbefalede bøger her