Læs artiklen
Læsetips

Flittige læsere kender disse 5 simple tricks

Flittige læsere kender disse 5 simple tricks

Måske er du sådan en, der læser en bog om ugen. Måske endda flere end én. I så fald: Sejt! Til alle andre: Ville det ikke være dejligt, hvis vi kunne finde ud af at læse lige så meget, som vi gerne ville?

Her er 5 simple tricks, der kan testes i hverdagen af dem, der gerne vil læse mere. 

1) TAG DINE BØGER MED DIG 
Uplanlagt ventetid behøver ikke være en ubelejlig overraskelse. Har du en bog i tasken, kan ventetid vendes til en kærkommen, gratis læselejlighed.
Vi anbefaler
Bonjour tristesse af Francoise Sagan, som er en stor historie i en (netop genudgivet) petite udgave - den fylder eller vejer næsten intet i en taske. Sagan var kun 18 år ved udgivelsen, og romanen rystede det franske jetset med sin dekadence og henrivende skandaler.

2) DEL HVAD DU LÆSER - MENS DU LÆSER DET
At tippe andre om hvad du læser for tiden, holder læseoplevelsen frisk i erindringen. Så er det nemmere at huske, hvad der er at glæde sig til, når dagens gøremål er forbi.
Vi anbefaler 
Dorthe Nors' Det var så den vinter, som tog USAs boganmeldere med nordisk storm.

3) HAV GANG I FLERE BØGER PÅ SAMME TID 
Læs forskellige bøger ad gangen. Fordi det ikke er sikkert, at du torsdag er i samme læsehumør som du var mandag.
Vi anbefaler
Carlo Rovellis Syv små forelæsninger om fysik - der ruster dig til at forstå og viderefortælle ting som sorte huller. Den 80 sider korte bog vippede i Italien erotikfænomenet Fifty Shades of Grey af bestseller-pinden.
Søskendeparret Hammers roman, Rosa - en stærk, vedkommende skildring af de sidste besættelsesår. Her kæmper Rosa kæmper en hård og tragisk kamp for at passe ind i det lille samfund, hvor hun som storbypige betragtes som en »fremmed fugl«.

4) LYT TIL BØGERNE 
Det er ingen hindring for hyppigt indtag af litteratur, at du ikke har hænderne fri. Med lydbøger får du stadig de gode historier indenbords, selv om du stryger tøj, skubber barnevogn eller lufter hundene.
Vi anbefaler
Lyt til en bid af Carsten Jensens Den første stenklik her. Skuespiller Lars Mikkelsen har indtalt hele bogen i tæt samarbejde med forfatteren. 
Eller lyt til en bid af Esben Kjærs Min usynlige sønklik her. Den har skuespiller Jesper Lohmann indtalt.

5) PRIORITÉR BØGERNE
Der er desværre ingen vej udenom. Vil du være en flittig læser, er du nødt til at sætte tid af, hvor der ikke skal foregå andet. For eksempel kan du love dig selv, at der hver aften mellem aftensmad og sengetid skal læses mindst 30 minutter. Så slipper du for den daglige forhandling. »Skal jeg læse i aften?« Svaret er ja. Hver aften.
Vi anbefaler
Mit vilde år af Robin Rinaldi er svær ikke at lade sig rive med af. Her fortæller Robin Rinaldi  om dengang hun bad om et år fri fra sit monogame ægteskab, efter at hendes mand - uden at konsultere hende - havde ladet sig sterilisere.