Læs artiklen

Sådan får du dit computerspillende barn til at læse bøger

Sådan får du dit computerspillende barn til at læse bøger

Er dit barn helt opslugt af computerspil? Ville du ønske, at bøger blev slugt med samme store interesse? Løsningen ligger lige for. Computerspil er vor tids nye supermedie og påvirker derfor de øvrige medier, vi er omgivet af. Også bøgerne. En tydelig tendens i de seneste års bogudgivelser er nemlig, at mange handler om computerspil, e-sport og har masser af gameraction. Og bedst af alt: Børnene elsker dem!

Computerspil er alle vegne, og de mange bogudgivelser til børn – både danske og udenlandske – med referencer til computerspil og gaming er utrolig populære hos de yngste læsere såvel som hos teenagerne.

Forældre kan derfor med god grund præsentere disse bøger for det computerspilselskende barn. Hvis barnets skærmtid skal begrænses, men interessen for computerspil samtidig skal respekteres, er det oplagt, at barnet i stedet læser om computerspil. Tag en snak med barnet omkring fordelene ved at veksle imellem forskellige aktiviteter, men vær samtidig åben og anerkendende over for barnets begejstring for computerspil.

Bøger om computerspil, e-sport og gameraction

GAMERZ-serien handler om drengen Tim, der er hardcore gamer. Tims forældre deler desværre ikke hans begejstring for computerspil. De synes, at Tim bruger alt for meget tid foran computeren, så de idømmer ham en måneds spillepause. Samtidig inviteres Tim til at deltage i en hemmelig, onlineturnering for verdens bedste gamere. Tim kan ikke sige nej, selv om det betyder, at han må lyve for sine forældre og trodse deres forbud. Der er indtil videre 6 bøger i GAMERZ-serien og til sommer udkommer nr. 7.

DE SIDSTE EFTERKOMMERE og KHANENS GRAV  er første og andet bind på dansk i en serie baseret på det verdensberømte computerspil Assassin’s Creed. Computerspillet har eksisteret siden 2007, og centrerer sig primært omkring rivaliseringen mellem to hemmelige, forhistoriske samfund - Assassinerne og Tempelridderne.

Fans og gamere har inspireret forfatteren Matthew Kirby til at skrive bøger om udvalgte karakterer fra computerspillet. Til sommer udkommer tredje bind på dansk.

Forstå gaming – og dit barns fremtidsdrømme!

Mange børn drømmer faktisk om at blive professionelle gamere eller at være så dygtige til at kode, at de selv kan skabe et computerspil. Ofte ved forældre slet ikke, at disse muligheder eksisterer, hvor det for børn efterhånden er lige så sejt og imponerende som at være professionel fodboldspiller.

Der findes flere bøger om netop disse emner, og mange er skrevet til børn. Det er oplagt at læse disse bøger sammen med dit barn. Som forælder får du selv mere viden, og dit barn oplever dit nærvær og engagement.

Eksempelvis kan børn ved hjælp af bøger selv lære at kode. Kodning er vejen fra passiv spiller til aktiv skaber af programmer, websites og spil.

SÅDAN KODER DU  lærer børn at arbejde kreativt og innovativt med programmering.