Læs artiklen

»De ser en Taleban-kriger uden at skele til, hvad jeg ellers måtte have på hjerte«

»De ser en Taleban-kriger uden at skele til, hvad jeg ellers måtte have på hjerte«

Tarek Hussein fortæller i DET SORTE SKÆG, hvordan det er at vokse op her i landet som ung, praktiserende muslim. 

Tarek Hussein bærer sit sorte skæg i protest mod folk på yderfløjene i den politiske debat. Islamisterne, der mener at have patent på skægget, og kræfter på højrefløjen, som »ser en Taleban-kriger uden at skele til, hvad jeg ellers måtte have på hjerte«.

»Jeg vil have ret til både at ligne, spise og opføre mig som muslim uden at skulle mistænkeliggøres eller tages til indtægt for bestemte holdninger,« siger han.

Tarek Hussein er stud.jur., skribent, foredragsholder og en af de skarpeste stemmer i debatten om islam og integration. Han er fast skribent ved Politiken og jævnligt at finde i mediernes debatter.

Undervejs i DET SORTE SKÆG kortlægger Tarek Hussein muslimerne – hvor mange er her og hvor, hvad tror de på, og hvem går i hvilke moskeer. Og han adresserer det etablerede muslimske miljø og taler for nødvendigheden af et generationsopgør: 

»Vores moskeer er nødt til at bevæge sig ind i 2018 med veluddannede imamer og undervisning på dansk og i en dansk kontekst«.

Køb bogen her

Tilføj til ønskeliste

Det sorte skæg

Tarek Hussein

DET SORTE SKÆG er en del af Gyldendals Til tiden-serie. En serie af aktuelle bøger, skrevet af folk, der ved meget og tør mene noget. Til tiden handler om de nære og de helt store forskydninger i samtiden. 

Artikel

Til tiden – en bogserie om det, vi taler om for tiden

Til tiden-serien består af korte, koncentrerede bøger, der har til hensigt at løfte læserens blik fra den aktuelle debat og sætte emnerne ind i større sammenhænge.

Læs artiklen her

Til dig, der gerne vil læse lidt mere. Bare lidt.

Gør som 85.000 andre og skriv dig op til vores gratis mailmagasin. Så holder vi dig til læseilden!