Læs artiklen

Læseranmeldelse: Det centrale i I love Dick er selvrespekt

Læseranmeldelse: Det centrale i I love Dick er selvrespekt

»En kæmpe portion respekt og applaus til forfatteren, Chris Kraus,« lyder det fra læseren Christina Michelle Jensen, som her forklarer sin oplevelse med I love Dick.

»Den 39-årige Chris med et knap så succesfuldt arbejde som filminstruktør og et drænet ægteskab med den 56-årige universitetslektor Sylvère, bevæger sig ud på dybt vand i romanen I love Dick, da hun forelsker sig i Dick – en akademisk og kulturkritisk herre, som er en bekendt af Sylvère.

Chris føler sig vanvittig tiltrukket af Dick – som et vildt teenage-crush  - og begynder at fantasere om ham. Hun indvier Sylvère i sin stormende og ustandselige forelskelse, fordi deres eget ægteskab mere handler om at betro hinanden alt, og sammen begynder de hver især at skrive intellektuelle kærligheds- og hadbreve til denne Dick – breve som aldrig bliver sendt, men som i stedet udvikler sig til et fælles kunstprojekt for Chris og Sylvère. Det sidste og eneste, der egentlig holder deres eget ægteskab oppe.

Bogen er et feministisk og til tider selvbiografisk værk blandet med en god portion humor og pinligheder, der tager udgangspunkt i de utallige breve til Dick.

Vi får løbende et billede af bogens vigtigste person – Chris – en intellektuel kvinde, der åbner sig og udstiller sit eget sind for læseren – uslebent og blottet. En kvinde som forelsker sig i en mand hvor forelskelsen ikke på noget som helst tidspunkt er gengældt – en kvinde der viser hvor stærk hun er på trods af at denne Dick egentlig bare er en kæmpe ”dick”.

Jeg synes, at det centrale budskab i bogen er selvrespekt. Lige meget hvor meget hun har blottet sig for Dick og hvor latterlig han synes, at hun er, viser Chris alligevel hvor meget selvrespekt hun har til at rejse derfra med opløftet pande. Uanset hvor ydmyget hun har følt sig, er det alligevel hende, der viser, hvor stærk en kvinde hun egentlig er og hvor vigtigt det er at vide sig sikker på at vi alle har en værdi som menneske uanset hvad andre tænker og mener.

En kæmpe portion respekt og applaus til forfatteren Chris Kraus.«

★★★★☆☆

LINK > Find I love Dick her

Om læseranmelderen, Christina Michelle Jensen
»Bøger har en central plads i vores hjem – både hos store og små. Jeg kan rigtig godt lide at læse historiske romaner baseret på sandfærdige begivenheder eller interessante biografier om personer, der vækker min interesse. Udover det elsker jeg farverige veganske kogebøger, som kan få mine tænder til at løbe i vand.«

Artikel

Læseranmeldelse: Karensminde kræver en tålmodig og koncentreret læser

Louise Birkholm Hald har læst Iben Mondrups roman, Karensminde. Læs her, hvorfor hun mener, at den kalder på en genlæsning. Nederst i artiklen kan du læse mere om læseranmeldelser på gyldendal.dk

Læs artiklen her
Artikel

Læseranmeldelse: Jegets krop er kun et objekt i Techno

»Jeg købte med det samme præmissen om musikkens afspejling i sproget,« skriver læseranmelder Mathias Bruun om den Debutantpris-vindende roman, Techno, af Niels Henning Falk Jensby.

Læs artiklen her

Redaktionen anbefaler: