Læs artiklen

7 søde pigenavne fra børnelitteraturen

7 søde pigenavne fra børnelitteraturen

Synes du også, det kan være en jungle at finde på navnet til dit kommende barn? Eller har du en ven eller veninde, som selv skal have barn? Så få inspiration til navne i børnelitteraturen.    

Rita
Rita er en bestemt lille pige på fire år, der har en meget sulten og temmelig ustyrlig ven, Krokodille, som bor i badekarret.
Rita og Krokodille møder i en af bøgerne drengen Boris – som sørme også er et ret sødt drengenavn! Rita er en del af den seneste trend med pigenavne, som ender på a, og det er simpelthen så sødt. Rita-bøgerne er skrevet og illustreret af Siri Melchior.

Lili
Pigen Lili stammer fra serien af Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior. Sammen med hunden Vovvov gør Lili hver dag til en fest. Vi elsker navnet – og blomsten bag. 

Mira
Mira er en sød tegneserie-bog om at være veninder, blive forelsket og have en pinlig mor, men den handler også om at mangle en far og have lidt for mange i pap. Mira er skrevet af Sabine Lemire og illustreret af Rasmus Bregnhøi.

Anemone
Anemone er ikke kun en rigtig fin blomst, men også navnet på hovedpersonen i den søde serie om Anemone og hendes tre bedste veninder. Der sker altid noget spændende, når de er sammen, og nye oplevelser er bare sjovere og bedre, når veninderne er med. Historierne er skrevet af Lene Møller Jørgensen.

Betty
Alberte Winding står bag serien om pigen Betty – en serie af fine billedbøger, som viser Albertes helt specielle evne til at fange og beskrive, hvor fantastisk verden kan opleves, når man er 4 år gammel. Betty får på et tidspunkt en dukke, der hedder Violetta – det er også et sødt pigenavn!
Rasmus Bregnhøi står bag tegningerne af den søde Betty.

Ronja
Vi kan vist ikke komme udenom den ikoniske Ronja Røverdatter fra de fantastiske Astrid Lindgren-fortællinger. Ronja Røverdatter er historien om de to røverbørn Ronja og Birk, der på trods af et stort fjendskab mellem deres slægter bliver gode venner. Birk er også et sødt drengenavn, når nu vi er i gang.

Ida
Emil fra Lønnebergs søde og artige lillesøster er ikke til at komme udenom. Ida laver ikke så mange skarnsstreger som sin bror, men ender til gengæld oppe i flagstangen, fordi hun gerne vil se Mariannelund.
Emil og Idas forældre hedder Alma og Anton, som også er to søde og populære navne.