Læs artiklen

6 søde drengenavne fra børnelitteraturen

6 søde drengenavne fra børnelitteraturen

Synes du også, det kan være en jungle at finde på navnet til dit kommende barn? Eller har du en ven eller veninde, som selv skal have barn? Så få inspiration til navne i børnelitteraturen.

Frede
Frede stammer fra en ny lille serie om Frede og Selma af Trine Bundsgaard og Charlotte Pardi. Frede er eksempelvis virkelig træt af mandage – men heldigvis venter Selma på ham i børnehaven! Selma er da forresten også et sødt pigenavn.

Willi
Willi kender du måske fra de populære bøger af Kirsten Sonne Harild og Inger Tobiasen.
Willi får også en lillesøster – hvad mon hun skal hedde?

Emil
Vi elsker Emil fra de gamle Lindgren-fortællinger. Emil ligner en engel, men laver så mange skarnsstreger, at han ofte kommer i problemer.

Kaj
Mats Letén står bag den lille serie om uimodståelige Kaj og hans søde mor. Så det er altså ikke kun en sød og fræk frø, der hedder Kaj.

Virgil
Virgil er måske en smule utraditionelt, men stadig et af de sødeste navne fra børnelitteraturen. Lille Virgil bor i et hønsehus i en lille by med en etbenet hane, som vækker ham hver morgen. Han er ven med Oskar og Carl Emil, og sammen med dem oplever Lille Virgil mange eventyr. Oskar og Carl Emil er også to søde navne!

Axel
Anden Axel er vild med biler. Hans far og mor prøver at fortælle ham, at han er en and og bare skal nøjes med at svømme – men en dag smutter Axel hjemmefra, og så sker der ting og sager. Mon der snart kommer en ny bog af Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholin? Vi håber!