Læs artiklen

Carlas mor valgte et liv i en kristen sekt for familien. Her er den voksne Carlas breve til hende

Carlas mor valgte et liv i en kristen sekt for familien. Her er den voksne Carlas breve til hende

Da Carla Luffe er lille, bliver hendes forældre skilt, og hendes mor overgiver sig til en kristen sekt. Der møder hun en ny mand, og med ham begynder et nyt liv for Carla og hendes søskende. TIL RETTE VEDKOMMENDE er en grum, personlig fortælling – et opgør i brevform med moren og hendes nye mand og andre fra den nærmeste familie. Læs 4 af brevene her.

Kære Mor,

Undskyld. Jeg siger ikke, at Gud er en skidt fyr, men jeg kan ikke blive ved med at tilslutte mig jeres jubelråb.

Kære Far,

Du fortalte mig en eftermiddag, hvordan du og Mor tog til middag hos nogle af de medmenige fra Bibeltrænings Centeret. 

Mor var helt eksalteret og havde set lyset. Hun ville, at du mærkede den altomfavnende kraft og saft, som de kirkelige havde at byde på. At du også skulle smage Guds nektar.

I sad og talte om et liv med Gud, faderen i himlen, og de troende lovpriste ham og hans formåen. Men du var ikke med på den. Du så igennem skyklapperne og blev irriteret over de snævre vinkler i Jesus-filteret. Du troede på livet og på mennesket og på naturen og dens bevidsthed. 

Der var sket et skred, for der var engang, hvor både Mor og du troede på det samme. I var enige om livet og dets vidundere. Du fortalte mig ikke, hvorfor Mor måtte ty til Gud for at finde kærlighed.

I var på vej i to forskellige retninger. Det gik rigtig stærkt. Mor havde fundet en trøst på stien. Hun havde fundet en gruppe, hun kunne gå med, i samme takt. Du kunne ikke lide stier i det hele taget.

Samtalen faldt på konflikten mellem Israel og Palæstina og Guds udvalgte folk. Netop den konflikt var de gode til at tale om, den var roden til alt ondt. Der opstod hurtigt konsensus omkring bordet om den forestående dommedag i det forjættede land. 

Du kunne ikke styre din trang til at være uenig. Du erklærede, at de vist var lige gode om det. At det ikke var så enkelt, så sort og hvidt, som menigheden prædikede. Det er der intet, der er. 

Der blev meget stille. Mor vidste, at hun ikke kunne frelse dig. 

Og du vidste, at du havde mistet Mor.

*

Køb bogen her

Tilføj til ønskeliste

Til rette vedkommende

Carla Luffe

Kære Mor,

Jeg husker ikke, hvor han kom fra. Jeg husker ikke, hvad han sagde til mig og mine brødre, eller hvordan du introducerede ham for os. Eller hvad mit første indtryk af hans tilstedeværelse var. 

Lillebror og Storebror husker det heller ikke. Pludselig var han der bare. Kan du huske, hvad vi sagde? 

Han var pakket ind i store lovprisninger og store armbevægelser, men indeholdt umiddelbart kun dommedagsprofetier. Værsgo, ny far. Han var skibskok og havde mange gode opskrifter under armen. Især dem med brun sovs.

Jeg var fem år gammel og havde lige sagt farvel til Far, og så fik jeg en ny, denne Nye Far var som sendt fra himlen, en Guds gave. 

Tak Gud, skulle jeg sige. Fra nu af er jeg jeres Far, I skal kalde mig Far, siger Den Nye Far. Jeg forstod ikke situationen og dens alvor.

*

Kære Mor,

Der er mange øjeblikke fra dengang, du og Far nød hinandens selskab, som min hjerne har valgt ikke at kunne huske. Dengang I deltes om forældremyndigheden. 

Det er for pinefuldt at huske på kærligheden. Den har i stedet koncentreret sig om at være til stede. 

Jeg har set nogle af Fars Super 8-optagelser fra dengang, du var oprigtigt smilende, med stort mørkt hår og uden bh. 

Du var så smuk. Han behandler dem som en kærlighed, han tabte til Gud.

*

Køb bogen her

Tilføj til ønskeliste

Til rette vedkommende

Carla Luffe

Tænk, hvis du fik læst lidt mere. Bare lidt.

Gør som over 85.000 andre: Tilmeld dig vores gratis mailmagasin og lad os holde dig til læseilden.

Redaktionen anbefaler: