34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Hitlers Danmarksbilleder og Amdi Pedersen

I dagens udgave af forfattermorgen fortæller journalist Morten Brink Iwersen og forfatter Pia Elers om deres nyudkomne bøger: HITLERS DANMARKSBILLEDER og PÅ REJSE MED AMDI

Walter Frentz var Hitlers fotograf, og han blev i sommeren 1943 sendt til flødeskumsfronten i Danmark for at dokumentere byggeriet af Atlantvolden og sende billederne til Føreren. Det gik ikke ret godt med byggeriet, men til gengæld begyndte han at fotografere et sommerramt folk og ikke mindst sommerglade tyske soldater … Billederne endte på Hitlers skrivebord og snart efter ramte stramningerne Danmark, og augustoprøret var i gang. Hør journalist Morten Brink Iwersen fortælle om de hidtil undervurderede billeder, der fik voldsom konsekvens for Danmarkshistorien og danskerne. 

Mød også Pia Elers, der var en del af Tvinds inderkreds i 1970’erne, og kender til organisationen inde fra. I bogen PÅ REJSE MED AMDI fortæller hun om Tvinds karismatiske leder, Mogens Amdi Petersen, om fantastisk fællesskab og 70’er idealisme, men også om en ledelsesstil og gruppepres, der kunne drive folk til selvmordets rand.