34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Universet, planeten og mennesket - Ugekursus på Gram Højskole

Gram Højskole, Slotsvej 19, 6510 Gram

D. 19-26. juni 2022

Hvorfor opfører vi os, som vi gør? Hvorfor opfører naturen sig, som den gør? Hvad sker der i det hele taget med naturen for tiden? Og hvad er det for en lim, der holder sammen på det hele? 
Det vil en række forskere og forfattere forsøge at give deres svar på, når den Gram Højskole sætter scenen for et ugekursus mættet med foredrag om videnskabens store spørgsmål.
Det bliver både højskolehyggeligt og intenst, fyldt med gåture, fællessang, overdådig natur og et intimt og mangfoldigt indblik i en sjældent udfoldet del af litteraturens verden.
Kurset starter søndag aften d. 19. juni og varer frem til lørdag morgen d. 26. juni. 

Vi får blandt andet besøg af:

Jesper Theilgaard, forfatter til Da Vejret Blev en Nyhed. I bogen ser Jesper Theilgaard tilbage på de sidste godt 20 års skelsættende vejrhændelser og debatterer klimaindsatsen i Danmark og på verdensplan. Bogen er en personlig beretning om et liv i videnskabens og formidlingens tjeneste, om store vejrmæssige forandringer – og om en kamp mod tiden.

Michael Broberg Palmgren, professor i plantefysiologi, har sammen med Anders Lund Madsen skrevet ’Planternes Manifest’, hvor de gennemgår 40 af de mest storslåede planter i verden. På Gram Højskole vil Palmgren dykke dybt ned i hvor særlige, sansende og avancerede planterne egentlig er med deres enestående kommunikation og til tider drabelige egenskaber. Synet på de grøntsager, du spiser, bliver nok aldrig det samme igen.

Henrik Tingleff, psykolog og forfatter til Når Flokdyret Fejler. Med bogen undersøger Henrik Tingleff det rationelle, omsorgsfulde og selvstændige menneske som et flokdyr. Han tager os med ud på en psykologisk gennemgang af menneskets sande natur belyst ved bl.a. en række kontroversielle menneskeforsøg og spørger, hvorfor vi egentlig gør så mange dumme ting?

Holger Bech Nielsen, professor i højenergifysik og forfatter til Teorien om Alt. Efter et langt liv i fysikkens tjeneste, hvor den prisvindende fysiker har stillet spørgsmål til verdens, tidens og Guds eksistens, stiller Holger Bech Nielsen med dette foredrag skarpt på fysikkens helt store mysterium: Hvad er mørkt stof? For det er aldrig blevet observeret, men alligevel er stoffet med en kort forklaring det, der holder sammen på hele universet. Den længere forklaring om hvor forskningen i mysteriet står i dag, vil Holger Bech Nielsens grave dybere i med dette foredrag.

Billetterne findes på Med Gyldendal i Gram - Uge 25 - Gram Højskole (gramhojskole.dk)
Som medlem af Gyldendals Bogklub sparer du op til 1500.- på kurset.