Marketingchef til Gyldendal Forlag

Gyldendal Forlag søger en chef med stærke digitale kompetencer til at lede marketingindsatsen i Danmarks største forlag – i en branche præget af intens digital transformation.

Med reference til marketingdirektøren vil den rette kandidat blive ansvarlig for marketingstrategien og ledelsen af 9 marketing-kollegaer i en samlet presse- og marketingafdeling på i alt 17 meget engagerede og erfarne medarbejdere.

Digital kommerciel erfaring, strategisk tænkning, flerårig ledererfaring og fremragende samarbejdsevner er et krav. Kendskab til og interesse for litteratur en indlysende fordel.

DU FÅR ANSVARET FOR AT …

- Lede marketingindsatsen i alle digitale og analoge medier/kanaler i samarbejde med dygtige kollegaer.
- Skabe retning, strategi og handlingsplaner, der via øget fokus på digitalisering er med til at sikre, at forlagets marketingindsats forbliver state of the art.
- Sikre, at vores content marketing-strategi løbende udvikles, evalueres og justeres, herunder produktion af artikler, onlinefilm, podcasts, printmagasiner etc.
- At lede, inspirere og motivere 9 dedikerede kollegaer, heraf to ledere i direkte reference til dig.
- Løbende udvikle samarbejdet med og relationen til interne og eksterne stakeholders, herunder forlagsredaktionerne, forfatterne, salgsafdelingen og koncernens interne IT-afdeling.
- Lede vores samarbejde med eksterne bureauer og løbende evaluere disse.
- Skabe et setup, der gør det muligt at måle effekten af markedsføringen.
- Den fortsatte udvikling af Gyldendal.dk og fremtidige strategier herom. 

DU ER EN MULIG KANDIDAT, HVIS …

- Du 100% digitalt velbevandret, både på praktisk og strategisk niveau. Erfaring fra lignende position eller fra bureau.
- Du har adskillige års erfaring som personaleleder, er social begavet, empatisk og entusiastisk – og samtidig beslutningsdygtig, analytisk funderet og tydeligt kommunikerende.
- Du er vant til at arbejde med mange forskellige stakeholders og forstår naturligt at opbygge relationer.
- Du har arbejdet med segmenteret og målrettet markedsføring i mange kanaler.
- Du har en kreativ tilgang til dit arbejde, og kan briefe på kreative ideer og opgaver, både internt med kollegaer og eksternt med underleverandører.
- Du har god erfaring med at være kunde hos eksterne bureauer og er fuldt ud i stand til at varetage den fortsatte udvikling af gyldendal.dk sammen med interne IT-projektledere.
- Du har erfaring med udvikling og produktion af content marketing som film, podcasts, apps, artikler, printmagasiner etc.

I sagens natur er denne stilling i en virksomhed, hvor alle lever og ånder for at dele verdens bedste bøger med de danske boglæsere. Du vil lande i en afdeling, der ser det som sin fornemmeste opgave, at der skal stå ’Gyldendal’ på flest mulig af de bøger, der bliver læst (og lyttet) rundt om i landet hver dag. Det vil være en fordel, hvis du deler denne passion med os, men det er absolut intet krav, at du er særlig finlitterær, har læst nogle helt bestemte bøger eller kan namedroppe forfatternavne – bare du har interessen og er nysgerrig på at lære mere.

DERFOR SKAL DU SØGE

- Du får mulighed for at være med til at forme marketingstrategien i en snart 250 år gammel udgivervirksomhed i en spændende branche: Produktet er eviggyldigt, højtelsket og med høj status – men samtidigt udfordret af ændrede forbrugsmønstre, markedsstrukturer og disruption. En vanvittig spændende tid, synes vi.
- Du vil arbejde tæt sammen med begavede og dedikerede kollegaer, tumle med et fornuftigt budget og både stenhårde og ret bløde KPI’er.
- Stor frihed til at skabe resultater. Her er intet hugget i sten, men du skal have dine argumenter i orden.

INTERESSERET?

Send dit CV samt ansøgning til headhunter Brian Hansen hos digitalcareer på mail brian@digitalcareer.dk. Vi ønsker stillingen besat hurtigst muligt og behandler derfor indkomne ansøgninger løbende. Du er også velkommen til at ringe til Brian Hansen på tlf.: +45 40 11 14 32, hvis du har spørgsmål til stillingen.

Marketingdirektør Mette Holbæk kan også træffes på mette_holbaek@gyldendal.dk for uddybning.

OM GYLDENDAL

Gyldendal Forlag har til huse i historiske lokaler i Klareboderne i Indre København, og vi er omkring 100 ansatte i den del af koncernen, der udgiver skøn-, fag- og børnelitteratur til privatmarkedet.  Du vil få din daglige gang i et hus, der har udgivet litteratur til danskerne siden 1771, og du vil spille en væsentlig rolle i forlagets fortsatte arbejde med at åbne verden op gennem bøger. Læs mere på Gyldendal.dk