Vietnamkrigen - En International Historie, 1945-1975 er den store fortælling på dansk om, hvordan en krig for national selvstændighed blev en ideologisk kamp mellem verdens førende magter. Niels Bjerre-Poulsen tegner billedet af tre årtiers krig og de komplicerede forhold, som skabte og forlængede den. I det meste af den vestlige verden delte Vietnamkrigen vandene, ligesom den blev en katalysator for ungdomsoprør og kulturelt opbrud. Som en grusom føljeton bragte tv krigen direkte ind i folks dagligstuer. Vietnamkrigen har sat sig dybe spor i den vestlige verden og i international politik, og dens spøgelser huserer fortsat.

Priser på Vietnamkrigen

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Indbundet
10.03.2015
349,95
Vietnamkrigen

Fakta om bogen

TypeIndbundet
ISBN9788702065756
Udgave1
Udgivet10.03.2015
Sider580
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerHarvey Macaulay
Pressen skrev
 • Grundig og velskrevet [...]. Bjerre-Poulsen er, ikke mindst fra radioprogrammet Orientering på P1, kendt som en af vore bedste kendere af USA's politik, og derfor er han også blandt de bedst skikkede til at skrive bogen om, hvordan USA fik rodet sig ind i Vietnam, og hvordan stormagten fik viklet sig ud igen. Det gør han med stor viden og indsigt. [...] storværk.

  Per Stig Møller, Weekendavisen

 • Her er bogen, som alle, der interesserer sig for international politik og samfundsforhold, må læse. Overskuelig, velskrevet, veldokumenteret og roligt afbalanceret. [...] læs den og få den unge generation til at læse og lære, hvad der på godt og ondt har præget den verden, vi lever i i dag.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Jens Holsøe, Politiken

 • Fremragende [...] Bjerre-Poulsen fortæller i blændende stil.

  * * * * * * Per Pilekjær, Nordjyske

 • ”Vietnamkrigen” er et lærestykke i, hvordan man bedriver saglig og begavet forskningsformidling til et oplyst publikum.

  Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

 • En af bogens helt store styrker er bl.a. at der er fokus på magtspillet mellem samtlige aktører i konflikten, hvilket tillige fremgår af overskriften ”en international historie”. [...] En særdeles grundig og informativ bog om krigen i Vietnam, som tilmed er underholdende fortalt. Undertegnede kan derfor varmt anbefale bogen til dem der ønsker en grundig indføring i konflikten

  Martin Fransen, krigsvidenskab.dk, 5 bogmærker ud af 5 mulige

 • Imponerende [...] et moderne hovedværk på dansk om Vietnamkrigen. [...] Vietnambogen formidler meget af den nyeste forskning og er varsom med moralske konklusioner, men overlader meget til læsernes følgeslutninger. Med den polariserede debat herhjemme i erindring vil bogen næppe vinde tilslutninger over en bred kam til sine mellemregninger, hvilket imidlertid også kan være en litterær kvalitet.

  * * * * Flemming Østergaard, Jyllands-Posten

 •  Kære læser, studér denne bog og bliv klogere på historien og ikke mindst samtidshistorien. Den store monografi fortjener ikke blot dig, men også et stort internationalt læserpublikum som læsere. En bedrift af de store og sjældne.

  Thomas Petersen, Historie-online.dk

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!