Bedøm ved at klikke på stjernerne
2 Kommentarer

Vanillepigen

Ib Michael

Første bind af trilogien, der fortsættes med Den tolvte rytter og Brev til månen. En duft af et helt århundrede - fra spisekammerets vanilleposer til Viggo Rasmussens sydhavsø. En rejse ind i fortiden. Den, som gemmer sig i skuffer, i glemte breve, men først og fremmest i hjernekisten. Her finder man den polioramte søster og de strålende forældre, hvis liv er magisk og fuld af trusler. Her finder man den dreng, han engang var. I erindringen springer han lyslevende frem med sit håb og sin energi. Hjemstavn og udlængsel, den danske provins som orkanens øje, hvor eventyr fødes og rejsen begynder. "Ib Michael ligner mere end nogensinde Skandinaviens oplagte bud på en magisk realist, af gudernes nåde og Vanillepigens duftende gunst." - Bo Green Jensen, Weekendavisen.

Priser på Vanillepigen

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 5
Paperback
16.10.1998
88,00
Vanillepigen

Fakta om bogen

TypePaperback
ISBN9788700361621
Udgave5
Udgivet16.10.1998
Sider270
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-
Udgave 4
Hardback
02.10.1998
158,00
Vanillepigen

Fakta om bogen

TypeHardback
ISBN9788700285064
Udgave4
Udgivet02.10.1998
Sider270
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-

Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (2)
Hjarbaek
16. juni 2011

Vaniljepigen af Ib Michael

Lad mig indrømme med det samme, det er ikke første gang jeg læser Ib Michaels ”Vaniljepigen”. Og efter at have læst den igen, tror jeg heller ikke det er sidste gang.
Vaniljepigen udkom første gang i 1991 og handler om en drengs opvækst med en syg lillesøster og mere eller mindre fraværende forældre i et velhaver hjem.
En magtfuld far, en glamourøs mor, en lillesøster der ligger på hospitalet pga. polio, en mormor, der fortæller magiske historier og endelig en onkel Viggo, der som en anden sørøverkaptajn leverer gode input til en lille drengs livlige fantasi.
Den lille dreng finder sine fantasi-venner mange steder. Vaniljepigen er hende vi egentlig alle kender fra krydderi-skuffen. Hun ser sød ud og dufter forførende. Eller gør vi – pryder hun stadig det søde krydderi?
Vi føres med ind og ud af drengens universer og uanset om vi er med den spanske soldat eller Olsen fra lageret er alting rigtigt og mange ting grumme.
Og romanen er ligeså rigtig. Eller måske endda mere rigtig. Når jeg kan læse den, dengang med et forrygende udbytte, og nu 20 år senere igen blive forført og nyde hver eneste side. Mit fokus er ganske vidst flyttet men det understreger egentlig på bedste vis de mange lag og nuancer i romanen.
Sidder du over overvejer hvad du skal læse i din sommerferie er her et rigtig godt bud. Læs eller genlæs den.

RikkeJensen
10. april 2011

Jeg syntes stadig, at Ib Michael's skrivestil er meget kompleks og kræver lidt tilvænning. Ofte er det svært at skelne mellem fantasi og virkelighed, specielt når man er indeni et barns hoved. Jeg er nok til lidt mere spænding end denne bog byder på, men en sød fortælling, som bringer dig tilbage til en fjern tid.

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!