• Bøger for unge 
    Lad dig inspirere af film, lyd og billeder i jagten på din næste bog på denne tema-side propfyldt med bøger for unge.
    Suzanne Collins
    Løbeild
    Kattua har overlevet Døsspillet og burde være lettet, lykkelig faktisk, nu da hun er vendt hjem til familien og barndomsvennen, Gale. Men hendes medsoner fra Distrik...
    (117)9

Uge sex: Blink - en kærlighedsroman


Uden afsender

Lige siden Julie havde set Martin til byfesten forrige år, havde hun haft en lyserød drøm om, at han skulle være hendes. Hun havde stået de lange, ulideligt kedelige søndage inde hos bageren på Skivevej og tænkt over, hvordan det skulle lade sig gøre, mens hun fejede hylderne tomme for brødkrummesmuler efter gifler og horn og skagenslapper, og havde ikke turdet spise den mindste lille bid, for hvis hun først fik begyndt, kunne hun slet ikke stoppe igen. Den første måned, hun arbejdede hos bager Sørensen, havde hun taget tre kilo på, fordi bagerjomfruerne måtte spise alle de kager, de havde lyst til. Julie havde lyst til mange, men nu holdt hun sig i skindet ... bortset fra en enkelt romkugle i ny og næ, for de var bare så meget bedre end alle andre steder i byen.

Læs videre i uddraget fra BLINK - en kærlighedshistorie!

Uge sex: Proforma

Proforma

Emma sms’ede søndag formiddag: Du gætter aldrig hvad
der skete i fredags ...
Jeg havde et ret godt gæt,men jeg svarede bare „hvad?“
Et halvt minut senere ringede hun.
– Jeg kyssede med Nicolai, jublede hun.
– Hvor fedt, lykkedes det mig at få fremstammet.
Jeg tror oven i købet, at jeg formåede at lyde, som om
jeg var glad på hendes vegne, selvom jeg indeni helt barnligt
tænkte: Nej, hun er min. Det var mig, hun kyssede!
– Er I så kærester nu?
Jeg kunne ikke dy mig for at spørge.
– Nej, hold da op, vi kyssede bare.
– Okay, mumlede jeg.
–Vil du ikke høre, hvad der skete, spurgte hun lidt forundret.

Læs videre i uddraget fra Proforma!


Uge sex: Dig og mig ved daggry


Dig og mig ved daggry

Cille var røvirriterende, da vi kom hen til festen. Hun smøg sig op ad Liam som en sulten kat op ad et ben. Men det værste var nærmest, da vi gik på toilettet sammen, og hun spurgte, om ham Jeppe ikke var noget for mig? Jeg kunne seriøst have myrdet hende. Hun stod med ansigtet helt oppe i spejlet og tog mascara på og blinkede hundrede gange efter hinanden.

Læs videre i uddraget fra Dig og mig ved daggry!Uge sex: Sex - og det

Freja

Det er for vildt. Kroppen bruser over, bare jeg tænker på sofahynderne. De var brunstribede og virkelig grimme, men jeg lå ikke på dem alene. Det var Peter, der havde fundet dem nede i Tores kælder. Tre hynder og et vattæppe. Og det var absolut ikke for at score ham eller noget, men festen var død, og jeg var kvæstet, så jeg spurgte, om jeg ikke kunne være med på et hjørne. Jeg kan ikke engang huske, hvordan vi fik lagt os.

Tryk her og og kom direkte til Itunes, hvor du kan downloade hele novellen FREJA gratis!Uge sex: Sommerkys


Sommerkys

Pelle sad på badebroen ved hytten, da Siri kom. Han sad med ryggen til og dinglede med benene. Siri havde sine sandaler i hånden og hjertet oppe i halsen. Han fik øje på hende og rejste sig. Han gik langsomt ind ad broen. Et trommeorkester holdt koncert inde i Siri. Hun fik mumlet et hej, hendes stemme var lille.
„Hey,“ sagde Pelle. Hans mund havde en nervøs trækning. „Det der skete på campingpladsen ...“ mumlede han.

Læs videre i uddraget fra Sommerkys her!

Uge sex: Den anden Kamille


Den anden Kamille

Vi får armbånd på, slår telte op og hører musik på en skrammet, gammel ghettoblaster, som Fisse har monteret solceller på, og som Frederik mener har magiske evner. Alt er perfekt, og jeg opdager slet ikke, at sommerens anden katastrofe allerede er flyttet ind lige ved siden af.
Bag ved mit og Josefines telt sidder en gruppe forhutlede, svenske skodpunkere. De ligner til forveksling bønnespirer med sort tøj og bumser – og de har vist ikke noget telt med.

Læs videre i uddraget fra Den anden Kamille her!

HUNGER GAMES FEBEREN RASER - Se traileren og læs uddraget fra bog 1


"Den modsatte side af sengen er kold, da jeg vågner. Jeg rækker hånden ud og søger Prims varme, men kan kun mærke madrassens grove lærredsbetræk. Hun må have haft mareridt og være kravlet ind for at sove hos mor. Selvfølgelig. I dag er det jo høstdagen. Jeg rejser mig op på den ene albue. Der er lige akkurat lys nok i rummet til, at jeg kan se dem. Min lillesøster, Prim, ligger i fosterstilling op ad mor. De ligger kind mod kind. Mor ser yngre ud, når hun sover. Stadig brugt, men ikke så udmattet. Prims ansigt er lige så friskt som en dråbe dug, og lige så smukt som den primula, hun er opkaldt efter. Mor var også meget smuk engang. Det har jeg i hvert fald fået fortalt..."

Læs hele første kapitel af Hunger Games her


Mød også de to store fans af Hunger Games, søstrene Amalie og Vibeke Loft-Magnussen. De deltog sammen med direktør for Gyldendals Børne- og ungdomsredaktion Ulla Selfort i TV2 Lorrys formiddagsprogram Lounge.

BIOGRAF-AKTUELLE CATCHING FIRE. Se traileren og læs uddraget fra bogen!

 

"Jeg sidder med kanden mellem hænderne, selvom varmen fra teen for længst er fordampet i den kolde luft. Mine muskler er spændte i kulden. Hvis der dukkede en flok vilde hunde op nu, ville mine chancer for at nå op i et træ, inden de angreb, være meget små. Jeg burde rejse mig op, gå omkring og få gang i blodomløbet. Men jeg bliver siddende helt stille på klippen, mens morgenlyset langsomt breder sig over skoven. Jeg kan ikke bekæmpe solen. Jeg kan kun sidde og se hjælpeløst til, mens den trækker den dag ned over hovedet på mig, som jeg har frygtet i flere måneder."

Sådan starter 2. bog i THE HUNGER GAMES - trilogien. Vil du vide mere om, hvad der sker, så læs de først 2 kapitler her.

TRILOGIEN SOM DU SKAL EJE

Lyduddrag fra Hunger Games 1, Dødsspillet.
Lyduddrag fra Hunger Games 2, Løbeild.

HÅRDTSLÅENDE, PROVOKERENDE OG AKTUEL ROMAN

Minusmand er historien om vennerne Ali og Tobias, der vokser op i et belastet miljø. Vi følger de to drenge: deres flirt med stoffer,  møde med kærligheden, sex, problemer i familien, skolen og ikke mindst deres venskab.

Du kan læse et uddrag af bogen her.

Se booktraileren her.

Kan man være en god dreng, når man aldrig har fået redskaberne til det?

Jeg lod, som om jeg var ligeglad. Det er jeg god til. Bare tage det der stoneface på og så stirre lige ud i
luften.

»Hvad tænker du på?« spurgte Claus, pædagogen, der tog imod mig.

Hvad rager det dig? tænkte jeg. Men jeg sagde ikke noget. Jeg hader, når folk vil vide, hvad jeg tænker og føler. Tit kan jeg jo ikke engang selv finde ud af det. Hvorfor skal de så vide det?

»Hvordan har du det med at skulle bo her på Hellestedet?« sagde han.

Jeg trak på skuldrene.

Du kan læse resten af 1. kapitel af bogen om Jonas, der er anbragt på Hellestedet, et sted for belastede unge, fordi hans plejeforældre skal skilles, lige her.

DEN GRØNNE Ø: SMERTENSBARN & BLODVARSLET

 

Mød den viljestærke vikingedatter, Gyrith, i serien DEN GRØNNE Ø.

Der er legender, mystiske ånder, blod, magt, tro og kærlighed.

Læs uddrag fra Smertensbarn.

Læs uddrag fra Blodvarslet. 

DER ER SPÆNDING, MAGI, GYS OG KÆRLIGHED I BÅDE CIRKLEN & ILD

DIG OG MIG VED DAGGRY- SIN GENERATIONS BEDSTE UNGDOMSROMAN

DEN ANDEN KAMILLE - EN UKÆRLIGHEDSHISTORIE

 

Vi har stille 6 skarpe spørgsmål til Lotte Malene Ruby.

Læs om, hvor hun finder sin inspiration, hvad hun arbejder på i øjeblikket, og hvad hun gerne vil skrive i fremtiden lige her

Du kan desuden læse uddrag fra bogen DEN ANDEN KAMILLE her

DEN 5. BØLGE - FANTASTISK SCI-FI TRILOGI

Velkommen til Helvede

 

Der er høj lejrskolestemning i bussen og en hørm af chips, sure sokker og billig deodorant, da klassen nærmer sig byskiltet, der byder dem velkommen til Helved. Hold kæft, en flække, tænker Toke. I det samme lyder der et skrig fra bagsædet, et afhugget hoved rammer bussens forrude, og chaufføren falder død om med et skudsår i panden. På et splitsekund forvandles en helt almindelig lejsrskole til et mareridt i en by, der er afskåret fra al kommunikation med omverdenen.

Læs de to første kapitler af Omega Waffe lige her.

6 skarpe til Sanne Munk Jensen

 

Sanne Munk Jensen har svaret på 6 skarpe spørgsmål. Hun fortæller bl.a. om sit kommende forfatter-samarbejde med Glenn Ringtved og om, hvilke store forfatterskaber hun er inspireret af.

Interview med Sanne Munk Jensen

HJEMSØGT - GYSERSERIE AF LINE KYED KNUDSEN

 

Elsker du et godt gys, så vil du være vild med serien HJEMSØGT

Pigen på loftet og Den døde skov er handler om den 15-årige, clairvoyante Isabella og hendes venner og klassekammerater, Lærke, Asif og Noah.

Isabella er lige startet i niende klasse, da hun flytter med sin familie ind i byens gamle købmandsgaard. Da hun sammen med den mystiske Noah, den charmerende Asif og bedsteveninden Lærke skal lave et filmprojekt om bygningens historie, går det langsomt op for Isabella, at de lyde, hun har hørt fra loftet, ikke kun er opspind, men at stedet bærer på en ganske grum hemmelighed.

 

Astrids dagbog - Fingrene væk!

 

Louise Urth Olsen debuterer her med ungdomsromanen 'Astrids dagbog - fingrene væk!' Astrid har heldigvis sin dagbog at nedfælde tankerne i, og den får hun brug for, da hendes selvrealiserende mor pludselig dukker op efter mange år i New York og føler trang til at være en del af familien igen.

Vi giver dig de første 2 afsnit her.

Afsnit 1

Afsnit 2

GREGOR I UNDERLANDET

 

Forfatteren til Hunger Games, Suzanne Collins, har skrevet endnu en fantastisk fantasy-serie, nemlig Gregor i underlandet.

Læs hendes tanker om serien lige her

Du kan også læse uddrag af de to første bind i serien:

Bind 1

Bind 2

KOM MED I VORES KØKKEN

 

Kom med Christine og Josephine i køkkenet.

Pigerne elsker at lave mad og svinger gerne gryder og pander for at frembringe aftensmad, brød og kager til til sig selv, til vennerne og til familien.

Nu kan du selv prøve kræfter med udvalgte opskrifter fra bogen lige her.

 

Del dine tanker om bøgerne

Vis flereNy kommentarDu skal være logget ind for at kommentere.Send kommentarTekst53394b2d79764de8b7afe9d1b3f2e8d5"\/Date(1398076415047)\/"threadsthreadscommentscomments
Start tråd

Ny tråd

Du skal være logget ind for at starte en tråd. 

Send tråd

Bøger for Unge

Gyyyyyyyys !!

 

Hjemsøgt - Pigen på loftet af Line Kyed Knudsen

"Flyttevognen kørte henover brostenene og ud gennem porten. Der var stille i gården, hvor jeg stod og kiggede op på vores nye hus. Den gamle firlængede købmandsgård havde stået tom i mange år, men nu var den blevet bygget om til lejligheder. Som én af de første familier skulle vi flytte ind i den nordlige fløj."

Læs 1. kapitel af den spændende roman om Lærke og pigen på loftet  her.

Mød Harry Potter og J. K. Rowling


Læs mere om Pottermore - Er du magisk?

Harry Potter-bøgerne handler om drengen Harry Potter, som finder ud af, at han er en troldmand. Han begynder på skolen Hogwarts, der kun er for troldmænd og troldkvinder. Han møder Hermione Granger og Ron Weasley, som han de næste seks år og i alle bøgerne danner et ubrydeligt trekløver med. På Hogwarts møder han også drengen Draco Malfoy, der viser sig at blive Harrys ærkerival. Gennemgående er Harrys kamp på liv og død mod Lord Voldemort, der forsøgte at dræbe Harry som spæd, fordi Harry på mystisk vis er forbundet med den onde Lord Voldemort.

Uddraq fra første bog i serien: Harry Potter - og de vises sten.

Mød Cathy Hopkins

Cathy Hopkins kan indfange alle de små og store problemer, som teenagepiger går og tumler med i forhold til drenge, veninder, forældre, søskende og fremtiden. Stilen er let og humoristisk uden at være overfladisk.

Cathy Hopkins har indtil videre skrevet serierne Fyre & Flammer, Indiana Jane, Stjernepiger, Venner af Guld og S, P eller K.

Læs de tre første kapitler af Fyre & Flammer - oppustelige BH'er 

Anmeldelser og kommentarer

Vis flereNy kommentarDu skal være logget ind for at kommentere.Send kommentarTekst77fa02d3be5b4146b943f2e0f1c7437d"\/Date(1398076416482)\/"threadsthreadscommentscomments
Start tråd

Ny tråd

Du skal være logget ind for at starte en tråd. 

Send tråd

Læserportræt: Helene Lauritzen


Helene er Gyldendals nye, og første, vært. Skriv til Helene i kommentarfeltet.

Helene om Helene

Jeg hedder Helene, bor i København, og går i 9. klasse. Jeg elsker at skrive mine egne historier og læse bøger – det bruger jeg meget tid på. Jeg læser mest realisme og lidt fantasy, men jeg vil gerne læse lidt af hvert, og udvide mine genrevalg. Når jeg læser en bog, synes jeg det er rart, når jeg skal anmelde den. Så skal jeg jo skrive, hvad jeg synes, og så glemmer jeg ikke så hurtigt handlingen. Det er altid sjovt at få feedback eller høre andres meninger om en bog, man selv har læst, man får måske noget helt nyt at tænke over.

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!