Bedøm ved at klikke på stjernerne
2 Kommentarer

Undskyldningen

Hanne-Vibeke Holst

Helena Tholstrup, operachef for Berliner Oper, skal modtage en ærefuld demokratipris af den tyske kansler. Den får hun, fordi hun trods trusler har insisteret på at gennemføre premieren på en kontroversiel opera. Helena glæder sig over, at hendes vanskelige datter Sophie vil komme til Berlin for at deltage i fejringen i selskab med sin nye kæreste Khalil. Helena er overrasket over sin datters valg af kæreste, men holder sin manglende begejstring for sig selv.

I det hele taget er der meget, Helena har holdt for sig selv indtil dette dramatiske døgn. Men nu tvinges hun omsider til at konfrontere sig med de ophobede hemmeligheder og løgne, der har løbet som en rød tråd gennem slægten i flere generationer.   I de sene nattetimer på Berliner Opers chefkontor må en presset Helena sande, at fortidens fortielser kan få fatale konsekvenser i en nutid, der forlanger en undskyldning.     Undskyldningen er en fortællinger i tre akter om begær og bedrag, sandhed og soning.

Priser på Undskyldningen

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Pocket
01.06.2012
99,95
Undskyldningen

Fakta om bogen

TypePocket
ISBN9788702130942
Udgave2
Udgivet01.06.2012
Sider432
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerAlette Bertelsen
Udgave 1
Hæftet
03.11.2011
-
Undskyldningen

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702115628
Udgave1
Udgivet03.11.2011
Sider432
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerAlette Bertelsen
Udgave 1
Andet
03.11.2011
-
Undskyldningen

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702115635
Udgave1
Udgivet03.11.2011
Sider-
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-
Pressen skrev
 • Journalistisk researchet og effektiv slægts-og samtidsroman fyldt med drama, spænding og kloge iagttagelser af, hvad menneskenes børn dog gør ved hinanden. Hun har huset fuldt både af gys og guf. Men hun har også noget mere, noget psykologisk, noget politisk - hun har noget på hjerte.

  * * * * Bjørn Bredal, Politiken

 • Det er den gode, gamle Holst, der med bred sproglig pensel maler et slægtsportræt af en potent præstefamilie, der trods de bedste intentioner forpasser muligheden for at fortælle sandheden om kødets skrøbelighed. Historien er fermt strikket sammen (...) i tilgift får man nogle doser af det, forfatteren er bedst til: Godt aflurede samfundstendenser.

  Birte Weiss, Weekendavisen

 • Hanne-Vibeke Holst skriver morsomt og medrivende. Slægtshistorien spejler på underholdende vis et stykke danmarkshistorie, men også romanens afstikkere til Paris, Berlin og Moskva giver inspirerende ilt.

  * * * * Frank Sebastian Hansen, Ekstra Bladet

 • Præcis er bogen i sine enkeltheder, rig er den i sit udsyn.

  Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende

Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (2)
Strynoelaesekreds
2. januar 2012

Strynø læsekreds, som er en læsekreds her på vores dejlige ø i det sydfynske, og som har medlemmer i alle aldre, har læst Hanne Vibeke Holsts ny roman Undskyldningen. Vi synes den er psykologisk spændende, fængslende og tankevækkende fra første til sidste side. Den afføder mange dybe tanker og diskussioner om løgne, falskhed og fortielser i familien. Hvad de medfører i livet, og hvad der skal til for at disse mønstre kan brydes.
Gode personbeskrivelser, som medfører, at man får en stor indlevelse i bogens skæbner, og hvordan de påvirkes af arv og miljø. Hvad der fører til hvad og hvad åbenhed kontra lukkethed i relationer betyder.
Vi kan absolut anbefale den til andre læseklubber, da der er mange væsentlige emner og tanker at diskutere, som relaterer også til forskellige tider og oplevelser i flere generationer.
Hilsen Mette
Strynø læsekreds

KirstenN
2. januar 2012

Jeg er virkelig glad for, at jeg vandt Undskyldningen ved Gyldendals #ISBNBingo på Twitter, for det er ikke en bog, jeg selv ville have købt i første omgang. Men det skyldes såmænd bare, at jeg har så mange andre bøger, jeg lige skal have anskaffet først.
Til juleferien var det derfor herligt at få denne uventede gave. "Undskyldningen" er nemlig den perfekte juleferiebog.
Hanne-Vibeke Holst leverer velfungerende, troværdige personkarakteristikker og spænding tilsat aktuelle problemstillinger. Det jeg godt kan lide er, at det aldrig stilles op som sort og hvidt, og intet er helligt. HVH kan sit kram!

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!