Thomas Boberg

Thomas Boberg
Del

Thomas Boberg

Thomas Boberg, født 1960, er prisvindende dansk forfatter.

Thomas Boberg debuterede i 1984 med digtsamlingen ”Hvæsende på mit øjekast”.

Siden har Thomas Boberg udgivet yderligere næsten tyve digtsamlinger, heriblandt ”Vandbærere” (1993), ”Marionetdrømme” (1991) og ”Fantombillede” (2014). Det er den subjektive skildring af jegets mødes med verden, der er omdrejnignspunkt i Thomas Bobergs bøger. Derudover er Thomas Bobergs digte kendetegnet ved en rastløshed, der lader figurerne forblive i evig bevægelse uden at finde hjem eller nå til endelige erkendelser.

De senere år har man kunnet fornemme et stigende samfundsengagement i Thomas Bobergs forfatterskab. Digtene i Thomas Bobergs ”Livsstil” fra 2005 er i høj grad politisk indignerede. Denne tendens forsætter Thomas Boberg i den dystopiske digttrilogi ”Hesteæderne”. Disse bøger tegner allegorier over nutidens samfund, hvor solidaritet og fornuft tilsyneladende er forsvundet som dug for solen.
I 2015 udkom afslutningen på Thomas Bobergs hesteædertrilogi, ”Hesteæderne 3, Svanesang”. Trilogien, der også udkom i en samlet udgave, tæller desuden Thomas Bobergs ”Hesteæderne” og ”Hesteæderne 2: Den store duel”.

Foruden sine digte har Thomas Boberg udsendt vandrehistorierne ”Under uret(2006) og en enkelt roman, ”Flakker” (2008).

I en serie af rejseskildringer har Thomas Boberg desuden markeret sig som en af Danmarks bedste rejseskribenter. Thomas Bobergs serie af rejseskildringer omfatter foreløbigt fire bøger; ”Marokkansk motiv” (1998), ”Americas (1999), ”Invitation til at rejse” (2003) og senest ”I den næste by” (2012).

Thomas Boberg har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange og modtaget bl.a. Otto Gelsted-prisen, Morten Nielsen-legatet, Johannes Ewalds hæderslegat og Det Danske Akademis Store Pris.

Foto: Simon Lautrop

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!