Bedøm ved at klikke på stjernerne
3 Kommentarer

Strindbergs stjerne

Jan Wallentin

Den øde arktiske is i slutningen af det 19. århundrede. Tre svenske polarforskere forsvinder efter en opsigtsvækkende ballonfærd med destination Nordpolen. Deres lig findes først 30 år senere. Hvad den unge fysiker Nils Strindberg og hans makkere døde af, er der ingen som ved med sikkerhed. Og kun få, der kender til det egentlige formål med den eventyrlige ekspedition. Kun få ved, at den unge fysiker Niels Strindberg i sin oppakning havde et kors og en stjerne af ukendt oprindelse.

Men hundrede år efter den eventyrlige luftfærd gør amatørdykkeren Erik Hall et både mærkeligt og gruopvækkende fund i en gammel mineskakt i nærheden af den svenske by Falun. Et lig som ingen savner. Da pressen efter et par dages intensiv bevågning får at vide, at det drejer sig om et dødsfald fra begyndelsen af det 20. århundrede, kølnes interessen. Men for Erik Hall, der fandt mere i minen end han fortæller politiet, bliver fundet skæbnesvangert - og dykkerturen hans sidste.

For i andre kredse vågner interessen nu for alvor. Forskellige lyssky organisationer og personer drages mod den lille flække i Sverige. Det rapporteres nemlig, at liget holdt et gammelt kors i et fast greb. Historikeren Don Titelman, der selv har mørke fortidsskygger hvilende over sig i skikkelse af sin gamle farmor, der kun med nød og næppe undslap nazisternes dødslejre, hører ved et tilfælde om korset. Og mod sin vilje befinder han sig pludselig i centrum af en hæsblæsende jagt ned gennem Europa - og gennem den europæiske krigshistorie - i jagten på den stjerne, som udgør den anden del af nøglen.

"Strindbergs stjerne" er en spændingsroman om hemmelig viden og menneskelig ondskab med mørke kapitler fra krigens og udryddelsernes århundrede.

Priser på Strindbergs stjerne

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Pocket
02.07.2012
99,95
Strindbergs stjerne

Fakta om bogen

TypePocket
ISBN9788702130959
Udgave2
Udgivet02.07.2012
Sider576
OversætterBirgitte Steffen Nielsen
Illustrator-
OmslaggrafikerHarvey Macaulay
Udgave 1
Andet
28.11.2011
-
Strindbergs stjerne

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702122510
Udgave1
Udgivet28.11.2011
Sider576
OversætterBirgitte Steffen Nielsen
Illustrator-
OmslaggrafikerHarvey Macaulay
Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Alle kommentarer (3)
22020396
22. september 2011

En mursten af en spændingsroman, hvor man ad snirklede veje føres ind i et snildt opbygget plot.
Bogen er velskrevet og giver læseren et indblik i en verden af fiktion og grum virkelighed. Fra begyndelsen holder den læseren i et fast greb, som denne ikke uden videre kan fravriste sig; man må simpelthen blive ved, indtil det sidste punktum er sat, og mysteriets spegede tråde med den uventede løsning er viklet fri for den undrende læser.
Romanen fører vidt omkring, men ikke blot geografisk viser forfatteren stor faglig indsigt. Også hans store viden om forskellige emner såsom kemi, medicin, mytologi, ballonfærd osv. imponerer. Størst indtryk af hans faglige viden fik undertegnede allerede i begyndelsen med den efter anerkendelse tørstende amatørdykkers nedstigning til dybet af minen, hvor man med tilbageholdt åndedræt følger ham skridt for skridt, medens spændingen accelererer, og man føres ind i en verden under vandet, som både frastøder og fascinerer dybt.
Forfatteren er heller ikke uden psykologiske evner, idet han tegner nogle fine portrætter af flere af bogens personer. Bogens hovedperson, den neurotiske Don, som svæver gennem bogen i en konstant euforisk tilstand, er - omend med humor - tegnet med stor indsigt i tilstanden hos angstfyldte mennesker. I parentes bemærket kan man så undre sig over, hvorledes Dons omhængetaske med medikamenter kan klare til stadighed at klæbe til ham, når man tager jagten/flugtens store turbulens med i betragtningen. Men det skal nok tilskrives fiktionen.
Alt i alt en spændende bog, som undertegnede slugte i en ordentlig mundfuld i en liggestol på stranden. Nogen litterær begivenhed synes bogen dog ikke at være, da den efter undertegnedes mening ikke byder på nogen nytænkning. Den synes i opbygningen af plottet at læne sig tæt op ad Dan Browns "Da Vici Mysteriet", og hvad angår de minutiøse beskrivelser af de enkelte fagområder, bringer den stærke mindelser om Peter Høeghs ekspertise i "Frk. Smillas fornemmelser for sne".

Eznuk

22020396
22. september 2011

Konsinski
22. september 2011

Til trods for de ligheder der er mellem ”Strindbergs Stjerne” og andre spændingsromaner i samme genre som f.eks. ”Da Vinci Mysteriet”, så kan jeg ikke lade være med at rose Jan Wallentin for hans roman som er spændende og absolut ikke til at lægge fra sig. Afsæt hele weekenden for hvis du elsker spændingsromaner som jeg gør, er jeg sikker på du bliver hooked!

Et Kors og en Stjerne – to genstande der hver for sig ikke har den store betydning, men når de sættes sammen og varmes op får det tilskuerne til at måbe!

Den ene genstand, Korset, findes af en intetanende amatørdykker på bunden af en vandfyldt mine i Falun i Sverige sammen med et lig. Dykkeren fortæller om fundet af liget til politiet, men beholder korset som en personlig souvenir og hemmelighed. Dykkeren kender ikke korsets betydning, men andre vil gøre alt for at få fingre i korset, da de mener de er de retmæssige ejermænd og ved på forhånd hvilken særlig kraft de to genstande har når de forenes.
Bogens hovedperson, den pillemisbrugene Don Titelman, som er ansat som historiker ved universitetet i Lund og har stort kendskab til symboler og nazismen, trækkes ganske uvidende ind i dette spil om Korset og Stjernen efter han imødekommer dykkerens anmodning om at mødes for at se nærmere på ”hemmeligheden”. Da Don ankommer til dykkerens hus er denne allerede slået ihjel og Korset stjålet – og den vilde jagt begynder!! Og hvor findes Stjernen?

Gennem Europa og Rusland går den vilde jagt på Korset og Stjernen og den hemmelighed som genstandene besidder. Mon det gode eller det onde vil vinde kampen om Korset og Stjernen? En ting er sikkert, Don Titelmans nysgerrighed vækkes, og han hvirvles ind i alverdens strabadser for at finde frem til sandheden..

Hæsblæsende spænding fra første til sidste side, en bog hvor fiktion og historie (måske endda fakta?) blandes og giver ekstra krydderi til spændingsopbygningen og ikke mindst til de mange uventede drejninger historien tager. Jeg kan personligt ikke lade være med at glæde mig til næste spændingsroman fra Jan Wallentin, for med denne debut, kan det kun blive godt!

/Lisbeth

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!