Bedøm ved at klikke på stjernerne
1 Kommentarer

Sommer i Paris

Bitte Havstad

På en ferie til Paris får Nora anledning til at tænke særligt meget på sin far. Det var nemlig her, at han og hendes mor mødtes for første gang for præcis femten år siden.
I augustvarmen i Paris sker der noget med Nora. Er det oplevelsen af at befinde sig i Paris netop nu eller har det noget med Didier at gøre? Didier med de mørke øjne, der danser som en gud …
 

Priser på Sommer i Paris

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Hæftet
28.01.2011
279,95
Sommer i Paris

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702094060
Udgave1
Udgivet28.01.2011
Sider196
OversætterCharlotte A. E. Glahn
Illustrator-
OmslaggrafikerSabine Brandt
Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (1)
Helene Lauritzen
22. august 2012

Boganmeldelse: Sommer i Paris af Bitte Havstad

Resume

Nora på 13 år, savner en far, da hun aldrig har mødt ham. Han ved ikke engang at hun eksisterer. Hun vil have en far ligesom alle andre. Da Noras mormor og morfar inviterer hele familien til Paris, får Nora håbet igen. Hendes far og mor mødtes nemlig i Paris for præcis 15 år siden og aftalte at de skulle mødes et år senere.
I Paris sker der noget med Nora. Hun har nemlig mødt Didier, der hjælper hende da hendes morfar kommer til skade. Didier får Nora til at føle sig speciel. Men spørgsmålet er bare om Nora og hendes mor, mon vil møde Noras far ved Eiffeltårnet den ottende august?

Det at få barn ideligt og have en fobi

Sommer i Paris handler om 13 årig Nora, der savner at have en far. Hendes mor fik hende som teenager. Noras far, har Noras mor aldrig mødtes efterfølgende. Noras mormor og morfar har været, som Noras ekstra forældre, så Noras mor kunne få en uddannelse. Bogen handler også om det, at have en fobi. Nora er for eksempel bange for elevatorer og små rum.

Dagbog i tredje persons fortæller

Da jeg læste Sommer i Paris, kunne jeg ikke lade vær med at tænke på, at historien er skrevet som en dagbog bare i tredje persons fortæller. Bogen hopper fra sted til sted. På en måde går historien lidt for hurtigt, men på den anden side er det meget rart, at bogen foregår i et hurtigt tempo

Forside og overrasket over historien

Imens jeg læste bogen, forventede jeg, at hvis Nora stødte på sin far til sin tur til Paris, ville man kunne vide/regne ud hvem han var. Jeg blev dog rigtig overrasket over hvor historien kom hen.
Forsiden til Sommer i Paris passer rigtig godt til historien. Der er både en hjerte halskæde, der er med i historien og et ottetal, der er rigtig vigtig for historien. Der er et billede af Nora, så er der Eiffeltårnet og en dreng der er i gang med, at danse som må være Didier.

Uddrag

Noras mor er blevet helt rød i kinderne og ser pludselig genert ud. Hun drikker lidt af sin te.
”Vi blæste på Eiffeltårnet og gik med fyrene hen til et sted, hvor man kunne danse. Paul og jeg dansede hele aftenen, og jeg blev mere og mere forelsket i ham, jo længere aftenen skred frem. De fulgte os hel til vores hotel, og vi talte om, hvor mærkeligt det er, at man møder nogen mennesker hver dag, men pludselig støder ind i nogen, som man gerne vil se mefet mere til, og så må man alligevel tage afsked med dem. Paul sagde , at vi kunne afprøve, om det, vi følte for hinanden, var rigtig kærlighed.
”Hvad mente han med det?” spørger Nora.
”Det spurgte jeg også om, men han foreslog, at vi skulle se, om kærligheden kunne holde på afstand, uden at vi havde nogen som helst kontakt med hinanden. Året efter skulle vi mødes på nøjagtig samme græsplet bed Eiffeltårnet. Samme dag, samme tid.”

Bogen er en letlæst bog og Bitte Havstad har skrevet en god historie. En underholdende historie man kan hygge sig med. Bogen er nok til en aldersgruppe der hedder cirka 10 til 13 år.
Jeg giver bogen 3 stjerner ud af 6.
Jeg kan anbefale bogen hvis du er i aldersgruppen og hvis du elsker at rejse, lære om andre lande. Hvis du godt kan lide kærligheds historier og så er det en hyggelig bog.

Hvad er din mening om Sommer i Paris?

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!