Simon Pasternak

Simon Pasternak
Del

Simon Pasternak

Simon Pasternak (f. 1971) er dansk forfatter og forlagsredaktør på Gyldendal. Han er uddannet cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Sammen med kollegaen Christian Dorph har Simon Pasternak udgivet kriminal-tetralogien ”Om et øjeblik i himlen” (2005), ”Afgrundens rand” (2007), ”Jeg er ikke her” (2010) og endelig den senest udkomne ”Tal til mig” (2015). Krimiserien af Dorph og Pasternak rummer foruden en pirrende thriller-intrige også en beskrivelse af Danmark i den sidste fjerdedel af det 20. århundrede. Samtidig nuancerer og slører Dorph og Pasternak grænsen mellem den gode og den onde karakter. Ambitionen er en litterær krimi, der kan tilbyde mere end et spændende plot.

I 2013 udkom den barske historiske roman ”Dødszoner”, der samtidig blev Simon Pasternaks debut som solo-forfatter. Den anmelderroste roman skildrer den tyske besættelseshærs fremtog mod fronten i Hviderusland under 2. Verdenskrig. Simon Pasternak skildrer i en rå og nøgtern fremstilling krigens kaotiske undtagelsestilstand. Og nok så vigtigt: de ekstreme valg og handlinger, denne tilstand tvinger den enkelte ud i.
Også her står det klart, at Simon Pasternak vil mere med sine bøger end blot det spændingsfyldte plot. Simon Pasternak vil blotlægge menneskets inderste væsen og nuancere de historiske omstændigheder, mennesket formes af.

Fotograf: Bjarke Johansen, 2015

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!