Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard
Del

Sanne Søndergaard blev født i 1980 et sted midt i Jylland. Hun voksede op med kernerugbrød og -familie i et parcelhus omgivet af ligusterhæk og kærlige naboer. Hun var med andre ord omgivet af alle de gode, sunde værdier, som der kommer helt normale mennesker ud af. Bare ikke i Sannes tilfælde.

Midt i den midtjyske sådan-plejer-vi-at-gøre-tingene-og-det-uden-for-meget-ståhej gør hun alt andet. I skolen skriver hun små teaterstykker, som hun selv opfører, hun skriver noveller og får dem udgivet i ungdomsblade, som hun selv er med til at lave.

Hun farver sit hår (mere) rødt, går i underligt tøj (som om 90’erne ikke var modeunderlig nok i forvejen) og hænger ud med rødderne – dem, der ryger og drikker og kører knallert imens.

Samtidig bliver hendes skrivelyst mere politisk, og hun begynder at spørge sig selv – og byrådet – hvorfor der ikke er flere muligheder for unge piger, der bare ikke er helt normale?

Knap tre årtier senere bor Sanne et sted midt i København. Nu er hun stand-up-komiker. Med en genvej/omvej omkring en uddannelse som journalist. Hun laver tv, radio og skriver klummer, noveller og børnehistorier. Hun lever af ikke at være normal.

I 2008 udgiver hun sin første roman (og hidtil eneste, for unormale mennesker skal også tage sig sammen til at gøre ting færdige). Kære dødsbog hedder den og handler om, hvor svært det er at være unormal, når man er 14 år og bare gerne vil passe ind.

Mere? Læs Tegn i sandet og andre strandnoveller, Stå op – godmorgenhistorier af 11 danske stand-up-komikere samt nye og gamle klummer på www.sannesoendergaard.dk

Foto: Flemming Gernyx 2008

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!