Læseprøve

En fortælling om madens betydning og symbolværdi, som f.eks. i forbindelse med social status, liv og død ... og seksualitet.
Med udgangspunkt i såvel egne erfaringer og iagttagelser som litterære citater fortæller Hans Boll-Johansen om bordskik i hjem og på restaurant, om råvarer og tilberedning, om kokkedyrkelse og tjeneradfærd, drømmekøkkener og kogebøger. 
I Ved bordet beskrives de betydelige forskelle på dansk og især fransk madkultur, og hvad man kan lære af dem.

  • Antal sider240
  • ISBN9788702217391
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato15.05.2017

Køb eksempelvis bogen hos:

Bøger af samme forfatter

Forfatter

Hans Boll-Johansen

Hans Boll-Johansen (f. 1936) er dr.phil. og var i en årrække tilknyttet Københavns Universitet som docent i fransk litteratur. Hans Boll-Johansen har skrevet bøger og artikler om en stribe franske og italienske forfattere samt fransk kultur og identitet. Førhen har Hans Boll-Johansen været litteraturkritiker ved Information og Politiken.

Bogen DE DANSKE OG DE FRANSKE fra 2007 er Hans Boll-Johansens personlige faglige gennemgang af, hvordan fransk kultur, kunst, litteratur, teater, gastronomi og underholdning har påvirket og interesseret danskere gennem de seneste par århundreder.

I 2015 udkom DANSKERPARK OG TYSKERPAK, der er en erindringsbog om hævntørst og bitterhed efter Anden Verdenskrig.

Foto: Laila Versemann, 2016

Bøger i samme genre