Køkkenterapi

Læseprøve

Anne-Sophie Lahme er vokset op med en mor, der ikke gad lave mad, og med en forbrænding som et kraftvarmeværk. Midt i den konflikt har hun fundet ud af, at det, der gør hende gladest i en travl hverdag, er hendes daglige dosis Køkkenterapi, og den deler hun rundhåndet ud af i sin debutkogebog af samme navn. Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Anne-Sophie Lahmes bog er et forsvar for den daglige madlavning og det fælles måltid, som pause, som fællesskabsmarkør men også som holdningsdrevet kommentar til det madhysteri, der ind i mellem kan herske: ”Mad skal skabe glæde, og danne fællesskaber, fremfor at dele os op i grupper, der enten tilbeder det Nordiske Køkken eller er gået i Stenaldergrøften. Maden er brændstoffet til, at vi kan få det optimale ud af hverdagen, men det er også muligheden for at dele en berigende sanseoplevelse, og den synes jeg, vi skal tage os tid til: Både til at lave den og til at nyde den.” siger Anne-Sophie Lahme.

Køkkenterapi er smækfyldt med enkle, smagfulde og ofte grønne retter, der alle kan laves efter endt arbejdsdag og som ikke kræver hverken særligt udstyr, rejser udenlands efter ingredienser eller et kursus i franske teknikker, inden man kan gå i gang.

Fakta om bogen:

  • Indeholder 8 kapitler, der tager dig fra morgenmad, over frokost, fisk, salater, aftensmad og desserter
  • Hver eneste opskrift er let at gå til og langt de fleste passer ind i en almindelig hverdag.
  • Samtlige opskrifter er - med mindre andet er angivet -  beregnet til to personer, så man hverken behøver leve et kernefamilieliv eller være dygtig til matematik for at kunne bruge opskrifterne.
  • Der er flere end 70 opskrifter indeholdt i bogen
  • Alle fotos er af Ditte Ingemann
  • Foodstyling af Anne-Sophie selv.
  • Antal sider205
  • ISBN9788702191134
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato11.02.2016

Køb eksempelvis bogen hos:

Forfatter

Anne-Sophie Lahme

Anne-Sophie Lahme, født 1984, er madskribent, opskriftsudvikler og arbejder professionelt med kommunikation af fødevarer og fødevaretendenser.

Anne-Sophie Lahme er desuden et selverklæret og passioneret madøre, meget glad for at have gæster og mener at de bedste relationer skabes over et godt måltid mad.

Foto: Ditte Ingemann, 2016

Bøger i samme genre