Andreas Fruensgaard

Jean-Louis Lieffroy; Kokken der bragte Frankrig til Falsled

279,95

  • Læs udsnit af bogen
  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788717043947
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 29-04-2014
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker :

Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.

 

Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne; var der ikke noget; der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter; og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste; ikke noget man havde en holdning til.

 

Sammen med en lille gruppe unge; eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen. Gennem 70’erne; 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag; ligegyldigheden; snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.

 

Jean-Louis’ madrevolution betød; at vi i dag kan købe velhængt kød; frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder; eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.

 

Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne; til uddannelsen på restauranter verden over; og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han oplevede overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc; stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd; samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det; man spiste.

 

Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag; hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.

Læs mere
  • Læs udsnit af bogen

Andreas Fruensgaard

Jean-Louis Lieffroy; Kokken der bragte Frankrig til Falsled

Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.

 

Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne; var der ikke noget; der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter; og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste; ikke noget man havde en holdning til.

 

Sammen med en lille gruppe unge; eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen. Gennem 70’erne; 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag; ligegyldigheden; snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.

 

Jean-Louis’ madrevolution betød; at vi i dag kan købe velhængt kød; frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder; eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.

 

Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne; til uddannelsen på restauranter verden over; og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han oplevede overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc; stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd; samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det; man spiste.

 

Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag; hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.

Læs mere

279,95

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788717043947
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 29-04-2014
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker :

279.95

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788717043947
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 29-04-2014
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker :

Stock : 928 IsEbook : False IsSoundBook : False SampleUrl :

TÆNK, HVIS DU FIK LÆST LIDT MERE. BARE LIDT.

Tilmeld dig Gyldendal nyhedsbrev og hold dig opdateret omkring nye bøger og aktiviteter, der bringer dig tættere på dine yndlingsforfattere. Det er nemt at afmelde sig Gyldendals nyhedsbrev. Allernederst i hver e-mail findes en »Afmeld«-knap. Når du bekræfter din tilmelding, accepterer du samtidig Gyldendals privatlivspolitik. Læs den på gyldendal.dk/privatlivspolitik.

Andre som har set på denne bog, har også set på