Peter H. Fogtdal

Peter H. Fogtdal
Del

Jeg hedder Peter H. Fogtdal, og det har jeg tænkt mig at blive ved med.

 Jeg har skrevet tolv romaner, hvoraf tre har været best sellere (Zarens dværg, Lystrejsen, Drømmeren fra Palæstina), en er blevet skamrost og vandt den frankofone litteraturpris i 2005 (Flødeskumsfronten), to er blevet dejlig nedrakkede (Letmælksprofeten og Roberto Massanis to liv) - og så er der alle de bøger, min mor godt kunne li'.

Jeg er lidt af en nomade og opholder mig ikke særlig længe af gangen i Danmark. Nogle gange bor jeg i Portland, USA, andre gange i cyber space. Jeg er meget aktiv på Twitter (@danish_novelist) og Facebook, og min blog Danish Accent er læst over hele verden. Min danske blog er knap nok læst af mig selv.
 
I 2008 udkom Zarens dværg i USA og Canada. Det har været min livs største oplevelse. Jeg blev inviteret til at holde foredrag i ti stater, bl.a. i Nordic House i New York City og i det vestlige USAs største boghandel, Powell's. Samtidig har jeg set min bog få fine anmeldelser i store aviser som San Diego Union Tribune, Seattle Times og i litterære tidskrifter som Los Angeles Review og The Believer.
 
Og så er den blevet anbefalet af en af Europas bedste forfattere Sebastian Barry (to gange nomineret til Booker prisen) - det er jeg så stolt af, at det næsten er ulækkert,
 
I efteråret 2009 var jeg på en lille prætentiøs verdensturné med The Tsar's Dwarf til litterære festivaler i Montreal, Athen, Portland, USA. Dertil kom nogle foredrag og workshops på Lingnan universitetet i Hong Kong.
 
Zarens dværg og Flødeskumfronten er også udkommet på fransk og portugisisk. Du kan få den førstnævnte på dansk som Gyldendal paperback.
 
Ellers kan jeg sige, jeg er en lykkelig mand, som helst skriver romaner, der forener spiritualitet med humor, tragedie, historie og god fortællerkunst. Mellem to stole sidder man godt, og det er mit forfatterskab præget af.
 
 
VIDEO om mit forfatterskab (på engelsk): http://www.youtube.com/watch?v=u4g38nTlteI
 
DANISH ACCENT http://fogtdal.blogspot.com
 
FORFATTEREN PETER H. FOGTDAL  http://forfatter-fogtdal.blogspot.com 
 
BIBLIOTEKERNES LITTERATURSIDE http://www.litteratursiden.dk/forfattere/peter-fogtdal
 

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!