Vi kender ham som en lille hidsig fyr med løvemanke (inklusive lyse striber), guldkæder og alt for stramme tennisshorts. Han gjorde fra start alt, hvad han kunne for at provokere etablissementet, og publikum elskede det. Andre Agassi er en af nyere tids allerstørste tennisspillere. Han har vundet otte Grand Slam titler og ligget nr. 1. på verdensranglisten. Alt det handler ”Open”, Agassis selvbiografi, selvfølgelig om: de afgørende kampe, der genfortælles i suveræn dramatisk stil, rivaliseringen på banen og i omklædningsrummene, træningen, opturene og nedturene – livet som professionel tennisspiller kort sagt.

Men ”Open” handler også om en lille dreng, der fra start hader at spille tennis – og som stadig hader det. Om en psykopatisk far der tyranniserer Agassi til at droppe skolen og træne time efter time ud fra filosofien: ”Hvis du slår et par tusinde slag om dagen hele din barndom og din ungdom, bliver du verdens bedste tennisspiller”. Andre hader og frygter sin far, men faren får ret. Andre Agassi bliver nærmest mod sin egen vilje bedre og bedre. Hele vejen op ad ranglisten stritter han imod. Han drikker, fester, kommer op at slås, får hanekam og optræder i nogle mildest talt utraditionelle munderinger på banen. Det ligner et almindeligt teenageoprør, men det udspiller sig for øjnene af millioner af seere, og stikker langt dybere.

”Open” er en fortælling om kampen for at frigøre sig fra en ekstremt dominerende far og finde en måde at forvalte både sit talent og sin personlighed på, en personlighed der i mange år ikke er til at skelne fra den offentlige person, der skaber sig åndssvag i medierne. Om det i den sammenhæng er sundt for Agassi, at han konstant omgiver sig med en hær af rådgivere, der til forveksling ligner fadererstatninger, er tvivlsomt.
 

Priser på Open

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 3
Hardback
01.09.2011
199,95
Open

Fakta om bogen

TypeHardback
ISBN9788702115253
Udgave3
Udgivet01.09.2011
Sider528
OversætterErik Barfoed
Illustrator-
OmslaggrafikerHarvey Macaulay
Pressen skrev
 • Her gåes til historiefortælling, som var det kirurgi. Eller madlavning: en knivspids selverkendelse, en skefuld vrede, to deciliter eksisten -tiel søgen, og så nås den ønskede effekt. Det er amerikansk effektivitet og pletfri udførelse, som en perfekt opstrenget ketsjer, hvis man må være så fri, og et håndværk, man kun kan have ærefrygt til overs for.

  Lise Nielsen, Information

 • «Open« bør læses af alle, der har fulgt Aggasis karriere, og som vil vide, hvad der ligger forud for succesen på banen. Og så bør den læses af forældre, der har taget sig selv i at være lidt for engagerede i deres børns sportsbegivenheder.
  Det er historien om et barn, der desperat forsøgte at råbe omverden op. For at blive fri for at spille det spil, han hader og finder frygteligt ensomt. Og så er det en af de mest fascinerende, underholdende og ikke mindst tankevækkende biografier af en sportsmand, man kan få i hænderne.

  Stian Fabricius Swane, Nordjyske Stiftstidende

 • En dybt ulykkelig dreng, som ikke desto mindre fandt sin udtryksform og sit liv på den tennisbane, han oplevede som et fængsel. Det fremgår af Andre Agassis selvbiografi Open, som nu udsendes på dansk blot et halvt år efter den amerikanske originaludgave. Vi kan begynde med at rose oversætter Erik Barfoed for en fremragende indsats. Barfoed overfører på bedste vis hele den indestængte energi og det skubbende, puffende sprog i Agassis beretning til den danske udgave. Dermed er det også sagt, at Open er en usædvanligt intens og velskrevet biografi, som ghostwriter J.R. Moehringer har fået ud af Andre Agassi.

  Joakim Jakobsen, Weekendavisen

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!