Mit smukke genom

Lone Frank

Hvem er jeg? En dna-kode oversat til kød og blod er det hurtige svar, men hvad betyder det? Bestemmer den nedarvede kode alt fra min hårfarve over partnervalg til jobsituation eller har ”jeg” noget at skulle have sagt her? Er der i det hele taget et frit og ubundet ”jeg”, eller gennemspiller ”jeg” bare et computerprogram i dna-kode, der dikterer mit liv og min død?

 

Lone Frank har i Mit smukke genom sat sig for at finde ud af så meget om sine egne gener som muligt: Hvad er hendes prognose for brystkræft og er hun i familie med Dronning Victoria? Hvad er hendes livsudsigter? Hvad har formet hendes personlighed? Har hun den rigtige kæreste eller skal hun prøve sig frem på et genbaseret dating site? Hvor meget kan vi i det hele taget få at vide om os selv ved at kigge dybt i generne? Vil vi vide det, og hvad kan vi bruge vores viden til? Bliver vi mere eller mindre frie af at vide, hvem vi er genetisk set?

 

Mit smukke genom er en fantastisk, humoristisk – og indimellem smertefuld – rejse gennem den nyeste genetiske videnskab og et felt, der gennem de sidste par år er blevet et supermarked med alt fra dating sites til slægtsforskning.

 

 

 

Priser på Mit smukke genom

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Pocket
01.03.2012
99,95
Mit smukke genom

Fakta om bogen

TypePocket
ISBN9788702123302
Udgave2
Udgivet01.03.2012
Sider308
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerNete Banke
Udgave 1
Hæftet
24.09.2010
299,00
Mit smukke genom

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702081152
Udgave1
Udgivet24.09.2010
Sider308
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerNete Banke
Udgave 1
Andet
11.12.2015
-
Mit smukke genom

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702095487
Udgave1
Udgivet11.12.2015
Sider300
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerNete Banke
Pressen skrev
 • Fremragende bog

  Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

 • Lone Franks rapport fra genetikkens yderposter er en af de mest interessante, spændende og vedkommende populærvidenskabelige bøger på dansk i mange år
  Bogen indeholder en lang række interviews med nogle af verdens førende genforskere, og alene det er et scoop. Men det er i kombinationen af virkelig dygtig videnskabsjournalistik og nærmest romanagtig, bioeksistentiel dannelsesrejse, at det virkelig slår gnister. For Mit smukke genom er noget så uhyre sjældent (...) som en page turner om genetik. (...) Og det, selv om den er pakket med videnskabelige informationer og jargon i betydelig grad. Det gør ikke noget. Fordi det er så blændende godt formidlet.

  Henrik Palle, Weekendavisen

 • Ligesom forgængeren "Den femte revolution" er også denne bog et forbilledligt stykke videnskabsjournalistik, hvor forfatteren investerer store personlige aktier i foretagendet, mens vi i bogstaveligste forstand kommer ind under huden på både Lone Franks fysiologiske arv og psykologiske almentilstand.

  * * * * * Dennis Nørmark, Jyllands-Posten

 • Spændende, uhyre relevant og fremragende formidlet bog
  Hun er dus med en lang række af frontforskningens internationale helte og heltinder, ligesom hun ligefrem ynder at kaste om sig med sin formidable og helt ajourførte viden inden for dette uhyre fascinerende og i stigende grad verdensomvæltende forskningsfelt. Et til tider blændende vid samt udfoldelsen af et stort personligt mod, som man kun kan applaudere.

  * * * * Lars Henrik Aagaard, Berlingske Tidende

 • En medrivende og vedkommende bog
  En dybt personlig beretning, hvor Lone Frank stiller sig selv, sine skavanker og sine skeletter i skabet til fri afbenyttelse for videnskaben og læseren: Hun er journalisten, der tager ud i verden og taler med videnskabens håndgangne mænd, men hun er også den levende forsøgskanin - og dermed personligt den røde tråd på rejsen ind i den menneskelige arvemasse og den industri, som er poppet op omkring den.

  * * * * * Poul Anders Aarøe Pedersen, Politiken

 • Læs bogen - for dit eget bedste!
  Jeg vil anbefale alle læger at læse bogen, uanset hvor I befinder jer i spektret af viden om moderne human genetik. For der er ingen tvivl om, at udviklingen af forbrugergenetik vil konfrontere os med en stærkt stigende efterspørgsel på viden om genetik. Lone Frank skriver forrygende godt.

  Overlæge Ulrik Gerdes, Ugeskrift for Læger

 • Bogen giver en letforståelig indføring i genetikken og præsenterer en række førende forskere på feltet.

  Fysioterapeuten

     I forbindelse med udgivelsen deltog Lone Frank i Go' Morgen Danmark på TV2 - se indslaget her.Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!