Lotte og Søren Hammer

Lotte og Søren Hammer
Del

Lotte og Søren Hammer er søster og bror, og de bor begge i Frederiksværk.

Søren er uddannet lærer, mens Lotte er sygeplejerske. Begge har de dog nu sagt farvel til deres respektive jobs for at hellige sig forfatterskabet. Nu bruger de alt deres tid på sammen at følge Konrad Simonsen ind i kriminalgådernes verden.

Foto: Robin Skjoldborg

Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (11)
KC
26. marts 2014

Kære Lotte & Søren
Er i gang med 'Ensomme Hjerters Klub', og det tegner lovende og den der med 'en flue på speed' er simpelthen det morsomste jeg har læst i flere år :-)


25. september 2013

Kære Lotte og Søren, I skriver, så man har svært ved at vælge om man skal springe nattesøvnen over og læse bogen i ét hug eller "bide den over i to stykker."
En lille teknisk smutter i 2. afsnit af kapitel 1 i "Pigen i Satans Mose": "... åd en sort Audi R8 ....".
Audi R8 er en coupe eller cabriolet udgave af A8, og der kan umuligt sidde 4 voksne personer i den, som der skrives i kapitlet. Det kan være en A8 (jeg har selv ejet en) eller den lange udgave A8L eller måske sportsudgaven S8 med samme motor som en Lamborghini. Men - en R8 kan det ikke være.

Venlig hilsen

Knut Gotfredsen

moles
16. august 2013

Kære Lotte og Søren

Jeg vil meget gerne takke for et fremragende forfatterskab og fortælle jer at jeg med meget stor fornøjelse har læst alle jeres bøger. Jeg sidder og venter spændt på den næste i rækken og er ikke i tvivl om at dem må være ligeså god som de øvrige. Jeg læser helst krimi historier og det I har lavet er fantastisk godt. Gode karakterer, som man kommer til at kende godt og glæder sig til at følge på nye opgaver. Kan også godt lide at det er en serie, således at man ikke skal bruge hele indledningen til at beskrive karaktererne, men kan komme igang med selve plottet og samtidig følge udviklingen af karaktererne gennem serien.
Skulle nogen få den tanke at filmatisere bøgerne, det sker jo ofte, håber jeg at I skal deltage meget tæt på udarbejdelse af manuskriptet og kan sørge for at sikre den høje kvalitet som vi oplever i bøgerne.

Når jeg læser bøgerne "kører" der allerede en fantastisk film inde i hovedet.

Endnu en gang tak for de mange gode timer jeg har tilbragt i Jeres univers.

mvh.

Michael Frimann

jafira
28. september 2012

Kære Lotte og Søren Hammer

Tak jeres vendlige og uddybende mail. Det er spændende for at læser at kunne kommunikere direkte med forfatterne.

Jeg blev lidt i tvivl om NEC's rolle i efterforskningen af begået kriminalitet efter at have læst jeres kommentar, så derfor kontaktede jeg Rigspolitiet, hvis kommunikationsrådgiver, Thomas Kristensen sendte mig følgende:

(citat) "Jeg kan generelt sige, at når det sker, at NEC sender personale ud til assistance, så er det kun i sager om grov organiseret kriminalitet. Resten – herunder altså typisk også drab – klarer kredsene selv."

Jeg konkluderer derfor, at jeg ikke havde helt ret, når jeg mente, at NEC ville sammensætte et team og sende det til Nordsjælland for at opklare "jeres" sag i første omgang. På den anden side set kunne NEC godt komme på tale senere i forløbet, for "jeres" sag, må også kunne karakteriseres som "organiseret kriminalitet"

Når I sender Konrad Simonsen og hans team til Nordsjælland, må det så høre under begrebet "forfatterfrihed", for det ville ikke være sket i virkeligheden :-)

Jeg er blevet klogere på politiets organisering, og det vil jeg bruge i mine kommende anmeldelser, hvor det måtte nødvendigt, for det politimæssige skal være i orden :-)

Jeg er ikke blevet færdig med "Pigen i Satans Mose", men føler mig godt underholdt under læsningen. Den adskiller sig fra mange andre krimier, jeg har læst for nylig med dens ofte humoristiske og lettere ironiserende tone.

Når bogen er læst færdig, anmelder jeg den på "Krimifan.dk".

Venlig hilsen
Jan

lotte hammer
25. september 2012

Kære Jan

Tak for de pæne ord og din kommentar.
Generelt er vi enige med dig i forhold til korrekte betegnelser eller alle andre forhold, der helst skulle være rigtigt beskrevet, men desværre ikke altid er det. Der er dog undtagelser: Eksempelvis sidder vi pt og skrive intensivt på vores femte roman (arbejdstitel: Den sindssyge Polak) og der har vi hårdt brug for et hotel et givent sted på Amager, og så "lægger vi et hotel" der, uagtet at der faktisk ligger en bank. Fejl inddeler sig således i tre typer:

- De fejl, der der opstår ud fra almindelig uvidenhed

- De fejl, som er bevidste valg, jævnfær ovenstående

- De fejl, som en gang er sket, og som så er vanskelige at rette i efterfølgende bøger

De sidste er de mest irriterende, syntes vi. Som eksempel har vi fra bog et opereret med "Kriminalteknisk Afdeling", men den korrekte betegnelse er "Kriminalteknisk Center", nu hænger vi bare på fejlen i forhold til konsekvens mellem bøgerne.

Det er til en vis grad også, hvad der gør sig gældende med hensyn til korrekte titler og andre organisationer men - indrømmet - vi har tænkt på, med et hug fra næste bog at skrive igennem så tingene bliver korrekte. Også således at fx rigspolitichefen ikke mere har kontor på Politigården, selvom det er smadder praktisk for os, at han har.

Til sidst: Selvom vi havde vidst, at der nok var blevet nedsat et NEC-team - og det indrømmer vi blankt at vi ikke vidste - så ville vi formentlig alligevel have valgt den løsning, vi har beskrevet. Alligevel ærgrer det os, at vi ikke kendte til NEC-teamet, for så kunne vi i en bisætning lade nogen undre sig over, hvorfor rigspolitichefen ikke valgte denne normale procedure ... hvorefter du formentlig var blevet mindre irriteret :)

Mange venlige hilsner

Søren og Lotte Hammer

jafira
24. september 2012

Kære Lotte og Søren Hammer
Jeg er i gang med at læse jeres sidste nye bog. "Pigen i Satans mose". Jeg har læst de 4 første kapitler, og det har været god, velskrevet og spændende læsning tilsat humor.
Jeg har læst krimier i langt over 50 år, og jeg anmelder rigtig mange bøger på Krimfan. dk. I mine anmeldelser lægger jeg stor vægt på, at det politimæssige skal være i orden. Derfor ærgrer det mig, at man på side 22 læser om kriminalpolitiet. Kriminalpolitiet blev nedlagt i forbindelse med politireformen, og man skelner derfor ikke mellem kriminalpolitiet og ordenspolitiet (2007). På side 25 læser man om en overbetjent. Denne stilling findes ikke mere. Man bruger for så vidt heller ikke titlerne kriminalassistent og kriminalinspektør i længere. Det hedder politiassistent og politikommisær.
Hvis I så "Forbrydelsen 3" i aftes var Sara Lund heller ikke længere vicekriminalkommisær, men vicepolitikommisær/politikommisær. Dog er det sådan, at politifolk ansat i kriminalpolitiet inden 2007 kan vælge at beholde deres stillingsbetegnelse som fx kriminalassistent.
Jeg stiller mig også tvivlende an, når der står på side 27, at rigspolitichefen overdrager sagen fra Nordsjællands Politi til Drabsafdelingen i København. Mon ikke der i stedet var blevet sammensat et NEC-team, som arbejder på tværs af politikredsene?
Jeg distraheres i min læsning, når fakta ikke er i orden :-)
Nå, nok om det, men man har jo en tilbøjelighed til at ride sine kæpheste. Jeg glæder mig til at læse bogen færdig og lægge min anmeldelse ud på Krimifan.dk.
Jeg ser bestemt også frem til nye spændende bøger fra jeres skriveværksted, men håber på ændringer i det politimæssige.
Venlig hilsen
Jan Findal

sigja
19. oktober 2011

"Ensomme hjerters klub" er en vidunderlig krimi, som udover den gode historie, er suveræn i karaktererne og så blev jeg noget så berørt!.
Konrad kommer under huden med de indre dialoger efter sygdommen og hans relationer iøvrigt.
Jeg var opløftet efter endt læsning (og selvfølgelig lettere forstemt; for nu var den jo slut!) - og sad tilbage med en følelse af, næsten selv at have oplevet svær sygdom og langsomt at komme igang og tage livet tilbage, følelsesmæssigt og åndeligt vitaliseret, til trods for det skrøbelige kød!
Det er en dejlig bog, I har skrevet og den er løftet langt op over krimigenren generelt. Tak for det. Jeg glæder mig til den næste. Venlige hilsner. Ingrid
PS. Dialogerne ligger også godt i munden og føles autentiske.

lotte hammer
4. oktober 2011

Kære Erik
Tja.. Konrad lever jo ikke ligefrem sundt. Han ryger, spiser usundt og dyrker ikke motion. Det må jo næsten gå galt :-)
Jeg kan nok godt røbe for dig, at han mellem bog to og tre får en blodprop i hjertet, som han bliver opereret for.
I bog tre, "Ensomme hjerters klub" som lige er udkommet, starter han langsomt op på arbejde igen efter sin sygeperiode og nu prøver han at lægge sit liv om. Om det lykkes må du selv bedømme.......
Vi er rigtig glade for, at du synes om vores bog.
Mange venlige hilsner
Lotte Hammer

lotte hammer
4. oktober 2011

Kære Peter
Tusind tak for de pæne ord. Det er jo altid dejligt at få ros fra læserne:-) Vi har lige udgivet den tredje bog i serien om Konrad Simonsen. Den hedder "Ensomme hjerters klub" og jeg håber at den også falder i din smag.
Du skriver at det er utroligt, at to søskende kan sætte sig ned og skrive en bog. Jeg kan fortælle dig at vi bestemt heller ikke er enige altid. Vi skændes og diskuterer som alle andre søskende, men vi tror og håber at alle disse diskussioner er med til at gøre bøgerne bedre.
Mange venlige hilsner
Lotte Hammer

peter50
2. oktober 2011

jeg har læst den bog ( alting har sin pris ) denne krimmie bog var bare så spænde at jeg måtte have svinehunde og jeg er ved at finde ud af hvor jeg kan købe ensomme hjerters klub. nå mand møder konrad simonsen og hans hold. jeg mangler bare at få at vide hvordan det gik pauline berg. jeg er gådet i gang med svinehunde. som jeg håber er lige så spænde at læse. og så håber jeg at lotte og søren snart vil begynde at skive en eller flere bøger. det er bare så fantatisk at to søskerne kan sætte sig ned og skive sådan en spændene bog.

Erik Rasmussen
25. maj 2010

Glimrende krimi - jeg læser ellers ikke mange bøger - men den her gik let. Men hvad skete med Konrad Simonsen - fik han en hjerneblødning eller hvad ? Erik Rasmussen

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!