Krukke. En biografi om Suzanne Brøgger

Louise Zeuthen

Krukke er en stor biografi om de første 40 år af forfatteren Suzanne Brøggers spektakulære liv skrevet af Louise Zeuthen.

Suzanne Brøgger opfordrede selv Louise Zeuthen til at skrive fortællingen om de første 40 år og gav hende fri adgang til sit private og meget store brev- og dagbogsmateriale, hvor alt siges og gøres uden filter.  

Priser på Krukke. En biografi om Suzanne Brøgger

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Hæftet
29.09.2014
349,95
Krukke. En biografi om Suzanne Brøgger

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702080278
Udgave1
Udgivet29.09.2014
Sider456
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerSven Reiner Johansen
Udgave 1
Andet
05.12.2014
-
Krukke. En biografi om Suzanne Brøgger

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702174557
Udgave1
Udgivet05.12.2014
Sider-
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerSven Reiner Johansen
Pressen skrev
 • Louise Zeuthen får med rette pointeret Suzanne Brøggers banebrydende hammerslag i kvindefrigørelsen, hendes ukuelige vilje og hendes næsten fanatiske trofasthed over for den erotisk-seksuelt bårne tankegang, der ind imellem skabte hende de største vanskeligheder. Det er bogens anselige berettigelse.

  ★★★★ Nordjyske Stiftstidende

 • Flot biografi om en uomgængelig skikkelse.

  ★★★★★ Jyllands-Posten

 • Fremragende biografi   […] Køb bogen eller skriv den på din ønskeliste. Bogen er fantastisk og et » must « for alle kvinder. Og ikke mindst for mænd.

  Helsingør Dagblad

 • Krukke er en provokerende, forunderlig og særdeles velskreven fortælling […] en fremragende og særdeles anbefalelsesværdig biografi om et af Danmarks største ikoner inden for kvindernes frigørelse og den seksuelle revolution.

  ★★★★ Danner Magasinet

 • I en smuk mosaik af tekst-og billedmateriale fra Suzanne Brøggers private arkiver fortæller Louise Zeuthen en historie om at frigøre sig fra lystens diktat. […] vi får en fantastisk historie om, hvordan den seksuelle frigørelse kom til Danmark, da en ung, bemærkelsesværdig kvinde flyttede fra Bangkok på kostskole i Silkeborg.

  ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken

 • Ny biografi om Suzanne Brøgger giver et enestående indblik i en radikalt eksperimenterende kunstners liv og i de epokegørende 1960' ere og 1970' ere. I biografigenren er den mesterlig.

  […]

  et vigtigt kulturhistorisk værk.

  […]

  Louise Zeuthen har med overblik formået at sortere i det omfattende materiale, hun af Suzanne Brøgger har fået i hænderne, og lavet en overbevisende fortolkning af hendes liv. Biografien giver et enestående indblik i, hvordan en stor kunstner både blev en del af sin tid og formåede at gøre det til kunst.

  Information

 • Krukke er en fremragende biografi […] Louise Zeuthen har med sin biografi om Suzanne Brøgger rejst et monument, som bliver stående, og det er der mange grunde til. Biografien er så velskrevet og så suverænt disponeret, at man flyver gennem siderne med fornemmelsen af at sidde med en ung kvindes liv mellem hænderne. For kendere og elskere af Suzanne Brøggers forfatterskab lægger biografien nye og givende tekstlag til forfatterskabet og giver lyst til at læse Brøggers bøger forfra igen.  Hvis man ikke har læst Brøgger endnu, kan Louise Zeuthens bog læses i sin helt egen ret som både en medrivende fortælling om et usædvanligt menneskes usædvanlige vej til forfatterskab og om det paradoksale møde med både den himmel og det helvede, som Kirsten Thorup allerede med sin romantitel fortolkede tiåret og gav os et lærestykke i.

  Kvinfo

 • Stærk, intens og fint nuanceret Suzanne Brøgger-biografi viser, at frigørelsens frontfigur i sine unge år var splittet og formet af sin franske elskers filosofi og sexfiksering. […] »Krukke« er en væsentlig bog om en forfatters fødsel, om det tætte forhold mellem erotik og skrift og om en kvindes ønske om at bruge flere sider af sig selv - både krop og ånd, skønhedssans og stridslyst. […] Stærkt læseværdig.

  ★★★★★ Berlingske

 • Resultatet er en bog, som er lige så sensuel, intelligent og modsætningsfuld som Suzanne Brøgger selv. […] Louise Zeuthen har skrevet en meget smuk bog om frigørelsens nødvendighed og dens uundgåelige omkostninger.

  Weekendavisen

 • Louise Zeuthen har med " Krukke" skabt en ambitiøs, velskrevet og litterær biografi, hvor en intelligent udvælgelse og sammensætning af stoffet præsenterer de afgørende temaer i første halvdel af Brøggers liv: moren, elskeren, frigørelsesprojektet, myten og skriften, især.

  ★★★★★ Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende.

 • "Hold da op", er den spontane reaktion efter gennnemlæsning af " Krukke", Louise Zeuthens biografi om de første 40 år af Suzanne Brøggers liv. Gennem kassevis af Suzanne Brøggers breve og dagbøger beskriver hun hendes liv og forfatterskab, litteraturen over eksotiske begivenheder, der dækkede over ægte, rædselsfulde oplevelser. Med Suzanne Brøggers egne originale og ofte morsomme ord og vendinger. Og Louise Zeuthens nænsomme, men skarpe tolkninger. Det er blevet en læseværdig bog, der kommer hele vejen rundt om Suzanne Brøggers liv til de 40 år. Frigørelse, de erotiske eksperimenter, omkostningerne. En guldgrube af oplevelser, begivenheder og navne, helt tæt på Suzanne Brøgger.

  Lokalavisen Det Grønne Område

 • Sådan skal en biografi skrives.

  ★★★★★★ Femina

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!