”Hildegard II” er en selvstændig fortsættelse af romanen ”Hildegard”. I den første bog fulgte vi en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder, Hildegard af Bingen (1098-1179), gennem den tidligste barndom og det isolerede klosterliv på Disibodenberg, indtil hun som 49-årig endelig fik mod til at fortælle om de visioner, hun havde modtaget, så længe hun kunne huske. Den første bog om Hildegard sluttede, da hun netop havde fået pavens altafgørende tilladelse til at fortælle verden om det, hun så

 

I ”Hildegard II” bliver Hildegard stillet over for udfordringer, som hun ikke ved, om hun kan magte. Det trygge og velkendte liv på Disibodenberg må ophøre, da hun er nødt til at følge sin Guds ord og grundlægge et nyt kloster på et udsat og trøstesløst sted. Den indesluttede, sarte og overordentligt viljestærke Hildegard må træde i karakter som bygmester, strateg og leder for nonnerne. Samtidig kæmper hun sin egen smertelige kamp, da hun i sin stræben efter at indfri sine visioner skilles fra de to mennesker, der betyder mest i hele verden: hendes fortrolige hjælper, munken Volmar, og hendes elskede nonne Richardis. Tidligere længtes hun efter retten til at tale med sin egen stemme. Nu viser det sig at kræve mere af hende, end hun nogensinde havde forestillet sig. Det nye liv bliver fuldt af strid og sygdom, men også af nye visioner, skaberglæde og triumf.

 

Hildegard af Bingen var nonne, visionær, forfatter, komponist og lægekyndig. Historien om hende rækker ud over hendes skrift og samtid. Romanerne om hende er et nuanceret portræt af en kvinde, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder, og som i sit virke tog store eksistentielle temaer under behandling: tro, tvivl, kald og afkald.

Priser på Hildegard II

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Hardback
01.11.2011
199,95
Hildegard II

Fakta om bogen

TypeHardback
ISBN9788702117974
Udgave2
Udgivet01.11.2011
Sider482
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIda Balslev-Olesen
Udgave 1
Hæftet
04.10.2010
299,00
Hildegard II

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702100563
Udgave1
Udgivet04.10.2010
Sider482
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIda Balslev-Olesen
Udgave 1
Andet
07.12.2010
-
Hildegard II

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702100570
Udgave1
Udgivet07.12.2010
Sider-
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-
Pressen skrev
 • Helt vidunderlig, dragende og eksplosivt visionær
  Romanens sanselige og indlevende langsomhed (...) hensætter én i en stilfærdig medrivende tilstand, hvor man - netop på grund af denne iagttagelsernes dvælen - føler man selv er til stede. Derudover er det store kunststykke med Hildegard II den komplekse, psykologiske skildring af Hildegard og romanens lyrisk, manende sprog.
  I hvert fald er det hævet over enhver tvivl, at Marstrand-Jørgensen med Hildegard har fundet en litterær soulmate, der afføder en helt særlig, visionær energi.

  Nanna Goul, Weekendavisen

 • Andet bind af Anne Lise Marstrand-Jørgensens himmelsk velskrevne roman fortæller resten af historien om den middelalderlige multikunstner Hildegard af Bingen
  Anne Lise Marstrand-Jørgensen har med andre ord fundet en fabelagtig historie, og hun fortæller den med sanselig tæthed, sprogligt nærvær og lyrisk indlevelse i den intense kropslighed, som Hildegard tilfører kirkens åndelige liv.

  Marie Louise Kjølbye, Information

 • Fuldender en af nyere tids på alle måder store danske romaner om dannelse og frigørelse
  Med anden del som kulmination og afrunding kan man rigtig få syn for, hvor helstøbt og original en dannelsesroman det knap 900 sider lange værk er som helhed. (...) en storslået frigørelsesfortælling.

  * * * * * Jakob Levinsen, Jyllands-Posten

 • Anne Lise Mastrand-Jørgensen har skrevet en yderst hæderlig, renfærdig og troværdig bog
  Det er forfatterens fantastiske evne til at beskrive Hildegards indre monologer, anfægtelser og synsoplevelser, der først og fremmest gør bogen værd at læse. Aldrig forfalder Anne Lise Marstrand-Jørgensen til flade klicheer eller slidte metaforer; det er uhyrligt velskrevet og uden sødladne ordflomme.

  Maria Sjøqvist, Kristeligt Dagblad

 • Man rives med fra første scene!
  Hvad er det da, som gør dette værk så spændende og fascinerende?
  Det er ikke dets kunstfulde opbygning eller handlingsgangen, men det er det sælsomme skuespil at se et menneske åbenbare sit inderste væsen i handlinger, som til den yderste konsekvens modsvarer dets karakter og tanker. Det er et fornemt og skarpsynsk portræt.

  Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende

 • Bogen er lige så fascinerende som første bogs sansemættede beskrivelser af Hildegards barndom og voksenliv. (...) Viser nye sider af Marstrand-Jørgensens fornemme fortælleevner; man føler sig fuldstændig ubesværet hjemme i den middelalderlige verden, som hun lægger frem under læserens glubende øjne.

  * * * * Christina Blangstrup Dahl, Dagbladenes Bureau

 • Et usædvanligt stykke portrætkunst
  Hildegard II er et usædvanligt stykke portrætkunst skrevet over en kvinde, der føler sig kaldet. Oversat til moderne sprog har hun et projekt, der gennemtrænger hende, og som hun vokser helt tæt sammen med. Dermed vokser hun som menneske.
  At finde et sprog til det, der hverken lyder for arkaisk eller moderne, for sødladent eller for krast i fremstillingen af middelaldermennesket som en kampplads mellem Gud og Djævelen, det er romanens store præstation. At gøre det vedkommende.

  * * * * * May Schack, Politiken

     Anne Lise Marstrand-Jørgensen er blevet tildelt Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris 2012. Læs meget mere om prisen på Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside.

Nedenfor kan du se Anne Lise Marstrand-Jørgensens takketale fra prisoverrækkelsen.
Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!