Anne Lise Marstrand-Jørgensen har med romanen Hildegard skrevet et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder, Hildegard af Bingen (1098-1179)

Allerede som treårig oplevede Hildegard sine første visioner. Hun forstod hurtigt, at hun så noget, andre mennesker ikke kunne se, og holdt sine oplevelser skjult. For hvordan ville andre mennesker reagere, hvis hun fortalte dem, at hun både hørte Guds stemme og i glimt kunne se lige ind i fremtiden? Hvad skulle hendes egen mor stille op med sit tiende barn, der var sart og anderledes og næsten altid sygt? Og hvem kunne skelne Guds og Djævelens tale fra hinanden? Hildegard var kun otte år, da hun blev sendt hjemmefra. Først til den fromme, unge adelskvinde Jutta, der skulle forberede hende på klosterlivet. To år senere flyttede de sammen ind i en isoleret celle ved klosteret Disibodenberg. Hildegard blev tvunget til at leve i tavshed. Hun havde kun ringe kontakt med klosterbrødrene, men én fortrolig havde hun. Et usædvanligt venskab voksede frem mellem Hildegard og hendes lærer, den næsten jævnaldrende munk Volmar. Det engang så sære barn blev nonne, lægekyndig, forfatter og visionær. Hun komponerede musik, der stadig spilles den dag i dag. Hun forlod aldrig klosterlivet, men fik med tiden kontakt med de mest magtfulde mænd, deriblandt paven i Rom.

Priser på Hildegard

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Hardback
03.01.2011
199,95
Hildegard

Fakta om bogen

TypeHardback
ISBN9788702105230
Udgave2
Udgivet03.01.2011
Sider400
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIda Balslev-Olesen
Udgave 1
Hæftet
08.10.2009
299,00
Hildegard

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702082180
Udgave1
Udgivet08.10.2009
Sider400
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIda Balslev-Olesen
Udgave 1
Andet
09.04.2010
-
Hildegard

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702096170
Udgave1
Udgivet09.04.2010
Sider400
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-
Pressen skrev
 • Det er denne helt utrolige historie, der får kød og blod i Anne Lise Marstrand-Jørgensen højlitterære, intuitive og næsten mirakuløst velskrevne roman. Man griber sig i at undre sig over, hvor forfatteren mon selv modtager sine syner fra.

  ***** Berlingske Tidende

 • Marstrand-Jørgensens bog er et litterært helstøbt forsøg på at skrive sig ind på en af historiens på en gang mest kendte og mest sagnomspundne kvinder, og det lykkes over al forventning.

  Dagbladenes bureau

 • Det er et godt greb, at man skiftevis ser Hildegard med hendes egne og med omgivelsernes øjne, og derigennem får syn hvor anderledes og grænseoverskridende hendes udvikling er for både hende selv og andre.  Og Anne Lise Marstrand-Jørgensen har sans for at skildre et så anderledes sind i dybden. Ikke mindst hvordan barnet Hildegard bliver optaget, ja besat af noget, der er alt for svimlende til at hun selv overhovedet kan overskue det, men som hun alligevel tager på sig som sit kald.

  Jyllandsposten

 • Det er nok sandsynligt, at Hildegard led af en mild form for sindssyge - så kan vi i anden ombæring sige, at hvis blot dette vanvid bragte trøst og lindring til syge og svage, så var det da blot herligt. Men det åbner immervæk for at sætte spørgsmålstegn ved ideen om autoritet - skal vi tage Hildegards ord alvorligt, som andet end medrivende kaudervælsk? Eller er vi indskrænkede og bornerte, hvis vi fejer det af bordet? Hvem skal vi tro (på)? I hvert fald på Marstrand-Jørgensens udmærkede roman.

  **** Politiken

 • Fremragende nyt til alle, der holder af historiske romaner, litterære fantasier og visionære tyske nonner … Anne Lise Marstrand-Jørgensen vægter med held den gode historie lige så højt som det fintmærkende litterære sprog. Formen, der veksler mellem det fortællende og det lyriske, passer perfekt til den hypersensitive hovedperson med de højstemte visioner og den associative tankegang. I hænderne på en mindre kompetent forfatter kunne Hildegard af Bingen let være endt som enten helgen eller bindegal, men fra begyndelsen fremskriver Marstrand-Jørgensen helt ubesværet et menneske af kød og blod.

  WeekendavisenArtikler (2)
Pressen skriverJeg skrev euforisk Af Weekendavisen
  Magtfuld kvinde på trods Af Berlingske Tidende

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!