Hanne Åxman Christensen

Hanne Åxman Christensen
Del

Hanne Åxman Christensen

Født i 1958 i Brøndbyvester
1975: Realeksamen på Tjørnehøjskolen
1978: Samfundsfaglig sproglig student fra Schneekloth Gymnasium
1984: Lærereksamen fra Blaagaard Seminarium med dansk og billedkunst som linjefag

Har læst kunsthistorie på Københavns Universitet en årrække. Er gift og har to børn. Bor i Hundige og arbejder som lærer og læsevejleder på en folkeskole i Hvidovre.

Har skrevet bøgerne Marias dans, 2003, og Martin og Zehra, 2005.

Da jeg har boet i Avedøre i en årrække, har jeg ladet mig inspirere af et miljø som Avedøre Stationsby, hvor så mange kulturer er samlet. Inde bag den grå beton er stof til mange dramaer og kærlighedshistorier. Ikke mindst den umulige kærlighed. Så jeg har valgt at lade mine historier foregå her.

Min ambition er at skrive troværdige og spændende romaner til teenagepiger om kærlighed og forelskelse. Historierne skal være selvstændige, men alligevel hænge sammen. Derfor lader jeg en biperson i den ene roman blive hovedperson i den næste.

Jeg er vokset op i et rækkehus i Brøndbyvester i en kernefamilie, hvor jeg var midterste barn af 3. Der var mange jævnaldrende børn på vejen, så jeg var altid ude. Jeg havde mange seje fætre, så der var liv og glade dage til familiefesterne og i ferierne.

Jeg har altid været en drømmende type, eftertænksom … Engang opfordrede min dansklærer mig til at skrive en af mine stile ind på maskine og sende den til skolebladet. Det blev dog aldrig gjort. Men måske betød hans anerkendelse noget for min senere interesse for at skrive.

Da jeg var ung, læste jeg mange romaner, som handlede om forelskelse og kærlighed, også dem, man kunne købe billigt i kioskerne eller læse som føljetoner i damebladene, såkaldt smudslitteratur. Det kaldte man det dengang! Men mit behov for at læse om forelskelse og kærlighed var altså umætteligt, og det tror jeg, det er for rigtig mange teenagepiger. Og dengang kunne man ikke få noget ordentlig litteratur til unge om emnet. I hvert fald fandt jeg det ikke, selvom biblioteket var mit yndlingsfredagseftermiddagshyggested. Men jeg fandt nogle bøger for voksne med halvpornografisk indhold som O’s historie og lign. Jeg ved nu ikke, om jeg læste den i sin helhed eller bare bladrede den igennem med røde kinder ...

Således overladt til mig selv lå jeg tit på mit værelse og lyttede til musik og fantaserede mine egne historier. Den historie, som ca. 20 år senere skulle blive til Marias dans, begyndte dengang med, at jeg havde set et fascinerende billede af en ung indisk pige i en tereklame i et ugeblad. Hun gik på temarkerne med en kurv på ryggen og med et orange kastemærke i panden. Smukt! Mere skulle der ikke til, før min fantasi var på flugt: Pigen blev adopteret til Danmark, hvor en ung dansk dreng snart blev forelsket i hende. Historien var en film i mit hoved, snarere end ord, og jeg kunne godt finde på at "spole tilbage" og se mine yndlingspassager igen og igen og lave dem om: Hvad nu hvis det og det blev sagt eller gjort ...?

Måske gik jeg med en lille forfatter i maven. Jeg begyndte at skrive digte allerede som teenager. Jeg ville gerne være journalist, forfatter eller præst, tænkte jeg dengang. Og da jeg flyttede hjemmefra, huggede jeg min fars rejseskrivemaskine, en rød Olivetti, tog den med uden at spørge videre, ud fra den mening, at jeg havde mere brug for den end han. Senere, opmuntret af min første kæreste og en nær veninde, gik jeg med bankende hjerte op ad trapperne i Gyldendals hus på Klareboderne med en stabel digte. Det gjorde jeg et par gange og fik dem i hovedet igen hver gang. Sidste gang med den kommentar, at der i enkelte digte muligvis var et talent at spore.

I mange år skrev jeg ikke andet end dagbog og et læserbrev engang imellem. Men da jeg fik børn og skulle have dem til at sove om aftenen, slukkede jeg lyset og lod, som om jeg sov. For ikke selv at falde i søvn holdt jeg mine tanker beskæftiget. Og så dukkede den gamle historie om Maria op. Jeg besluttede at skrive den ned. Jeg begyndte at skrive i efterårsferien 1999, og mens jeg skrev voksede og voksede historien. Da jeg var færdig ved juletid, fyldte den 10 kladdehæfter. Bogen er skrevet om mange gange og sendt frem og tilbage mellem mig og forlag. I 2003 debuterede

Af samme forfatter

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!