Ulrik Kjær

Beskrivelse

Ulrik Kjær, født 1969, er cand.oecon, ph.d. og professor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, hvor han i en årrække har forsket i og skrevet om lokalt demokrati, kommunesammenlægninger, kønsbalancen i kommunalbestyrelserne, borgmestres politiske lederskab og kommunale valg.

Ulrik Kjær holder foredrag om kommunale forhold og optræder ofte som ekspert i medierne ved f.eks. kommunalvalgene. Han er medforfatter til DE SIDSTE SANDE AMATØRER - KOMMUNALPOLITIKERE OG DERES ROLLE I DET KOMMUNALE DEMOKRATI fra 2015.

Læs mere

Seneste udgivelse

De sidste sande amatører

Kommunalpolitikere er amatører. For de lever ikke af kommunalpolitik, og de er ikke uddannede til at være kommunalpolitikere. Deres rolle er at tilføre kommunalpolitikken politiske holdninger, interesser og dømmekraft, hvilket er noget, man danner sig, og ikke noget man uddannes i. Derfor er denne bog om kommunalpolitikernes virke heller ikke en lærebog, men en inspirationsbog.

En måde, hvorpå kommunalpolitikerne kan holde fast i sig selv som politikere, er ved at opstille nogle enkle politiske leveregler at navigere efter. Levereglerne kan fungere som et slags kompas i det politiske hverv. Kommunalpolitikerne skal opstille deres egne leveregler, men på baggrund af bogens diskussioner opstilles fem politiske leveregler til inspiration.

Bogen er en del af serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.

Bøger af Ulrik Kjær

Tilføj til ønskeliste

De sidste sande amatører