Susanne Kjær

Beskrivelse

Susanne Kjær, født 1947, kogebogsforfatter og rejsejournalist.

Susanne Kjær har i årene 1989-2009 været madskribent og gastronomisk rejsejournalist på ugebladet Femina med egne faste madsider. Susanne Kjærs opskrifter kendetegnes ved let anskueligt at anvise fremgangsmåder og genveje til gastronomisk velsmagende retter, der alle præsenteres lækkert og indbydende, og som ikke kræver mange års erfaring i køkke­net.

Bogudgivelser: 2008 Spis salat. Gyldendal. 2005 Lev fedt – bliv slank – året rundt (sammen med Niels Ehler). Gyldendal. 2001 Kokkene og stederne. Gyldendal. Portræt af 20 danske ”stjernekokke” og dansk gastronomi ved årtusindskiftet. De 20 portrætter baserer sig på serier om danske stjernekokke i Femina med mad og personlige skildringer af kokke­ne 1996 & 2000. 1999 Slank med magert kød. Aschehoug 1996 Lækker mad med magert kød. Asche­houg 1994 Vegetarmad for grønskollinger. Aschehoug 1987 Tips & ideer, medforfatter til bogen for DR1 i forbindelse med medvirken i en række udsendelser af samme navn. CV: Medlem af Dansk Journalistforbund og Danske rejseskribenter. 1989-2009 Fast madskribent på ugebladet Femina. 1987 Kantineanmelder på dagbladet Børsen. 1985-1991 eget firma som "kogekone" og arrangør af fester og receptioner. 1982-1985 gentagne perioder som "volontør" på Falsled Kro under Jean-Louis Lieffroy og i Restaurant Kong Hans under Daniel Letz. 1971-1985 Leder af daginstitutionen Trekanten, Christianshavn. 1969 Uddannet pædagog fra Frøbelseminariet 1969. Læs mere

Seneste udgivelse

Lev fedt, bliv slank - året rundt

Omegametoden er ikke kun en slankekur, men et redskab der gør dig i stand til at styre din vægt permanent og forbedre din sundhed. Du kan godt glemme alt om fedtforskrækkelse og krav til overmenneskelig viljestyrke. Faktisk kan du nyde livet med masser af gode grøntsager, olivenolie, frisk fisk, lækkert kød og livgivende frugt.
NYD LIVET! er sprængfyldt med lækre opskrifter, som er udviklet efter Omegametodens principper. Ud over at være sunde og med garanti slankende, er retterne både hurtige og lette at lave og smukke at servere. Bogen er inddelt efter de fire årstider med opskrifter på salater, supper, mellemretter, hovedretter, desserter, morgenmad og drikke, suppleret med masser af praktiske råd og fif samt menuforslag.
Den sidste del af bogen redegør for den biologiske baggrund for metoden og forklarer, hvorfor den virker. Desuden er der en tabel, der bl.a. angiver Glykemisk Indeks for alle bogens råvarer.
NYD LIVET! er en samlet udgave af Niels Ehler: Lev fedt – bliv slank. En livsnyders guide til et sundere liv (2002) og Niels Ehler og Susanne Kjær: Lev fedt – bliv slank. Året rundt (2003). De to bøger blev en overvældende succes med i alt mere end 52.000 solgte eksemplarer.

Forfatterne var de første herhjemme, der introducerede teorien om, at det ikke er fedtet, men derimod de hurtige kulhydrater i form af især sukker, hvidt brød, pasta og ris, som er de store syndere i kampen mod badevægten. Metoden viste sig at være epokegørende på området og er siden blevet bredt anerkendt som en effektiv vej til vægttab. Også mange diabetikere og ufrivilligt barnløse har haft glæde af at følge metodens principper.

Niels Ehler er tidligere naturvidenskabelig forsker, nu bl.a. vin- og madskribent, forfatter, livsstilskonsulent og foredragsholder. I de sidste par år har han været redaktør af sin egen slanke-brevkasse på ugebladet Femina.

Susanne Kjær er kogebogsforfatter, rejseskribent og fast madskribent på ugebladet Femina, hvor hun igennem mange år har haft sine egne madsider. Hun har kreeret og tilberedt bogens mange opskrifter, ligesom hun hver uge i Femina bringer nye opskrifter baseret på Omegametodens principper.

Bøger af Susanne Kjær

Tilføj til ønskeliste

Lev fedt, bliv slank - året rundt