Stig Kjerulf

Beskrivelse

Stig Kjerulf er cand.psych. aut og psykoanalytiker og en af pionererne inden for erhvervspsykologien i Danmark. Karrieremæssigt har han spændt vidt fra posten som direktør i Brødrene Hartmann A/S til etablering af først konsulenthuset Kjaer & Kjerulf og siden Kjerulf & Partnere. Han er bestyrelsesformand for Fonden for Socialt Ansvar, som har gennemført en række sociale projekter baseret på frivillige kræfter, bedst kendt er nok Natteravnene. Som topleder og erhvervspsykolog har Stig en både forretningsmæssig og strategisk tilgang til talenter og talentudvikling kombineret med psykologens indsigt i menneskeligt potentiale. Stig er forfatter og medforfatter til en række bøger, blandt andet Personlig handlekraft og Executive coaching.

Læs mere

Seneste udgivelse

Fra potentiale til talent

Bogen giver to garvede erhvervspsykologer og -konsulenters bud på, hvordan virksomheder kan gøre talentarbejdet til en succes for både talent og virksomhed og ikke den skuffelse, som det alt for ofte ender med. Bogen hjælper med at identificere talent og tager fat i den kontekstuelle sammenhæng som giver det enkelte talent de bedste udviklingsmuligheder.

Forfatterne stille skarpt på identifikation og udvikling af talent og på, hvilke faktorer der er afgørende for fastholdelse af talentet, når talentprogrammet er gennemført.

Talent kommer til udtryk på mange måder, og identificeres i spændingsfeltet mellem intellekt og emotionel intelligens, mellem abstraktionsevne og evnen til at håndtere kompleksitet. Dertil skal lægges det personlige mod og passionen for opgaven.

Holder man op med at være talent, bare fordi talentprogrammet er forbi? Sandsynligvis ikke – men ofte opstår et dødvande, som får mange talenter til at søge videre. Det skal man arbejde med i de enkelte virksomheder.

Det er afgørende for talentudvikling, at der er en række individuelle vilkår i udviklingsforløbet, der skal tilgodeses i et udviklingsprogram. Bogen tager fat i, hvordan det gøres kvalificeret.
 

Bøger af Stig Kjerulf

Tilføj til ønskeliste

Fra potentiale til talent

Tilføj til ønskeliste

Personlig handlekraft

Stig Kjerulf