Robert M. Pirsig

Beskrivelse

Robert Maynard Pirsig, født 1928, er en amerikansk forfatter og filosof. Han er kendt for bogen ZEN OG KUNSTEN AT VEDLIGEHOLDE EN MOTORCYKEL, der udkom i 1974 efter at være blevet afvist 121 gange. Romanen udkom første gang i Danmark i 1977, hvor den som en af årtiets største bestsellere hurtigt opnåede kultstatus.

I bogen bruger Pirsig bruger en form, hvor han veksler mellem personlige oplevelser på sin rejse med sin søn og filosofiske overvejelser med udgangspunkt i Platons Faidros om spørgsmålet "Hvad er det gode?". I 1992 udgav han en selvstændig fortsættelse, LILA : EN UNDERSØGELSE AF MORAL.

Læs mere

Seneste udgivelse

Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel

Genudgivelse i paperback.

ZEN OG KUNSTEN AT VEDLIGEHOLDE EN MOTORCYKEL handler om en mands flere måneder lange motorcykeltur gennem USA sammen med sin 11-årige søn, Chris. Den skildrer det nordamerikanske kontinent set fra et motorcykelsæde og fortæller om, hvordan faderen gennemlever et nervesammenbrud, der slog ham ud nogle år tidligere. Motorcykelturen, samværet med sin søn og erkendelsen af, at man som menneske kan blive slået omkuld, bringer manden frem til en tættere forståelse af, hvad der er kvaliteten i livet.

Bøger af Robert M. Pirsig