Riikka Pulkkinen

Beskrivelse

Riikka Pulkkinen, født 1980, er finsk forfatter. Hun udkom første gang på dansk i 2012 med romanen GRÆNSEN, der skildrer en række skæbner, der er forbundet med hinanden på kryds og tværs. I 2013 udkom Riikka Pulkkinens anden roman på dansk: SANDT. Heri præsenterer Riikka Pulkkinen os for Elsa, der er professor i psykologi og dødeligt syg af kræft. Elsas mand og datter er tynget af sorg, men forsøger at vænne sig til tanken om at de skal miste hende. Barnebarnet Anna, der har et meget nært forhold til sin mormor, får en dag at vide, at der har været en anden kvinde i morfarens liv; en ung kvinde, som var familiens barnepige i 60’erne.

FREMMED udkom på dansk i 2015. I denne bog skildrer Riikka Pulkkinen den unge præst Maria, der lægger sit hidtidige liv bag sig. Plaget af religiøs og menneskelig tvivl rejser hun i sin afdøde afrikanske mors fodspor til New York. Maria finder en midlertidig havn hos en afrikansk kvinde, som åbner døren til dansens verden for hende.

Fotograf: Otava/Jouni Harala, 2012

Læs mere

Seneste udgivelse

Fremmed

Den unge præst Maria lægger sit hidtidige liv bag sig og rejser, plaget af religiøs og menneskelig tvivl, i sin afdøde afrikanske mors fodspor til New York.
Maria finder en midlertidig havn hos en afrikansk kvinde, som åbner døren til dansens verden for hende. Trin for trin tør hun spørge sig selv, hvor det egentlig er, hun kommer fra, er det fra den lille flække langt mod nord, hvor hun var lige ved at tilintetgøre sig selv, eller fra et sted, der ligger meget længere væk.
Den troskrise, der har ramt Maria, får hende til at lede efter en ny treenighed i millionbyen, men hun kan ikke undertrykke det spørgsmål, som hun er på flugt fra: Hvad skete der med den lille pige, der forsøgte at skabe sig et hjem i Finland?

Bøger af Riikka Pulkkinen

Tilføj til ønskeliste

Fremmed

Tilføj til ønskeliste

Grænsen

Tilføj til ønskeliste

Sandt