Rasmus Tantholdt

Beskrivelse

Rasmus Tantholdt, født 1973, er uddannet journalist. Han har fra 2003 været TV 2’s korrespondent i alverdens krigs- og katastrofeområder.

Rasmus Tantholdts første reportagerejse gik til Irak i 2003, lige efter den amerikansk ledede koalition invaderede landet. Han har været i mere end 75 lande og er indehaver af to pas, da det ene typisk ligger og venter på visumgodkendelse på en ambassade et sted. Rasmus Tantholdt har modtaget Steen Baadsgaard-prisen i 2009 og Tv-prisen for årets nyhedsindslag i 2012 og 2014.

Læs mere

Seneste udgivelse

Verden er stadig ny

Siden  2003 har Rasmus Tantholdt som korrespondent for TV 2 kompromisløst flyttet sig selv hen i begivenhedernes centrum – han er rejst ind, når alle andre er rejst ud.

Undervejs har han sendt historier hjem om Boko Haram, Al-Qaeda, Taleban og Islamisk Stat, om landkrige og luftkrige, om soldaterliv og flygtningelejre, om revolutioner og terrorisme, og om oversvømmelser, udbrud af ebola og orkaner.

I denne bog fortæller han om alt det, han har oplevet. Især beretter han om krigene i Irak og Afghanistan og om Det Arabiske Forår – og om de kvinder, mænd og børn, der i kølvandet på de konflikter er efterladt i et kaos.

Det er hans fokus: Det menneskelige. At krigen altid er konkret for den enkelte. Også for ham selv, for det her er oveni historien om en mand, der har måttet stille sig selv et svært spørgsmål: Hvor mange gange kan man stå midt i en katastrofe uden at gribe ind?
 

Bøger af Rasmus Tantholdt