Peter Olesen

Beskrivelse

Peter Olesen, født 1946, er forfatter, journalist og debattør. Han er kendt fra TV-Avisen, hvor han i mange år var studievært.

Siden 1990 har Peter Olesen udgivet mere end 50 bøger. De fleste handler om arkitektur og især om København. Peter Olesen er en travl foredragsholder og har i mange år været en flittig debattør. I 2013 modtog han Gyldendals Faglitterære Pris.

Læs mere

Seneste udgivelse

Uden arkitekter

Dansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundtomkring i vores bygningslandskab findes masser af bygninger opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitekt uddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem, der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer, hvor små fiskerskure opstår helt uden myndighedskontrol. Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?

Bøger af Peter Olesen

Tilføj til ønskeliste

Uden arkitekter

Tilføj til ønskeliste

Københavns tårne

Tilføj til ønskeliste

Peter Olesens København

Tilføj til ønskeliste

Overraskende København