Ove Dahl

Ove Dahl
Del

Ove Dahl, cand. mag i historie, har beskæftiget sig med erindringsstof i over 30 år. Som leder af Dansk Center for Reminiscens har han i femten år været en væsentlig drivkraft bag brugen af erindringsstof indenfor demensområdet. I dette arbejde har det vist sig, at det tit er enkle hverdagsting, der er med til at vække erindringer. Genstande fungerer som en form for fremkaldervæske, der rammer os på det ubevidste plan.

Med serien ”Tilbage til …” vil Ove Dahl overføre erindringsmetoden til et bredere publikum. Med udgangspunkt i ting og genstande, der prægede børn og unges hverdagsliv i 1950’erne, 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne, bliver historien om de forskellige generationer levende og nærværende. Frem for traditionelt at anvende illustrationer som en ”illustration” i forhold til teksten, kan man på en helt anden måde medinddrage læserens egne erfaringer og erindringer i selve læseprocessen.

Læserne har taget godt imod serien, der med det seneste bind, er udkommet i over 20.000 eksemplarer. Udover den private sammenhæng, anvendes bøgerne i forbindelse med undervisning, genoptræning, sprogstimulering pleje og omsorg, og ikke mindst på tværs af generationer.

Tilbage til 90'erne er nu på vej og udkommer efteråret 2014.

Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (7)
Gyldendalweb
16. april 2013

Kære Visualizer

Herunder et svar fra Ove selv:

“Med hensyn til en bog om 90’erne må jeg desværre oplyse, at der ikke kommer nogen bog i serien i år. Men hvis/når der kommer en ny vil den omhandle dette årti. Så måske kan jeg opfylde dit ønske til næste år? Jeg har i hvert fald allerede en hel flyttekasse med materiale fra 90’erne liggende."

På vegne af Ove Dahl
Gyldendal Web

visualizer
10. april 2013

Er der noget nyt om en "Tilbage til 90´erne"?

Sebastian Strandberg-Hansen
4. januar 2013

Dine bøger er fantastiske! Opbygningen gør dem rigtigt gode til dialog. Man kan sidde og bladre rundt i dem og hele tiden opdage nye ting.

Jeg benytter enhver lejlighed til at vise dem til andre og give dem i gave. Alle jeg har givet den til er begejstrede.

Personligt savner jeg en bog om 90’erne. En bog om 0’erne vil være en oplagt konfirmationsgave. Håber at du også vil udgive dem.

Tak for dem du allerede har udgivet!

Begejstrede hilsner fra

Sebastian

TrekkieGrrrl
26. december 2012

Jeg istemmer også et ønske om "Tilbage til 90'erne" - for det er jo sådanne bøger der bliver sjovere og sjovere som tiden går, og det varer ikke længe før der er en ny generation der ikke engang kan huske 90'erne. Mine egne børn er født i det årti og vil sikkert også synes det var skægt med bøger fra "deres årgang"

Jeg er nu stadig overrasket over hvor mange "gamle" ting jeg åbenbart har leget med som barn. Meget af det jeg kan huske fra omkring 1971-72 hvor jeg lige var startet i skole og må formodes at kunne huske noget... er med i bogen fra 60'erne - og enkelte ting endda fra 50'erne. Man passede åbenbart godt på ting og ideer dengang :)

visualizer
3. februar 2012

Jeg har læst dine bøger om 70´erne og 80´eren, og det er rigtig god læsning. De leverer virkelig på præmissen om "alle de ting, du har glemt, du kan huske". En bog om 90´erne og 00´erne ville være fantastisk!

Ove Dahl
9. marts 2011

Til electromantic

Den næste bog, der udkommer i serien handler om 1940'erne. Jeg kan ikke sige noget konkret om en 90'er-bog - det må fremtiden vise.

Hilsen

Ove Dahl

electromantic
1. marts 2011

Er der planer om udgivelse af en "Tilbage til 90'erne"?

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!