Nir Baram

Beskrivelse

Nir Baram, født 1976 i Jerusalem, regnes for en af Israels nye litterære stemmer. Han fik sit internationale gennembrud med sin fjerde roman GODE MENNESKER (2010, da. 2014), der foreløbig er solgt til udgivelse i fjorten lande. Romanen er den første israelske roman, der belyser Anden Verdenskrig fra kollaboratørernes side, og den affødte en lang offentlig debat i sit hjemland, en debat, der også har bevæget sig op igennem Europa.

I april 2018 udkom VERDENS SKYGGE på dansk. Baram skriver for Haaretz og andre aviser og er kendt for sine politiske holdninger. I 2010 holdt han en kontroversiel tale ved åbningen af den anden internationale forfatter festival i Jerusalem.

Foto: Privatfoto, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Gode mennesker

ÅRET ER 1938. Thomas Heiselberg, ambitiøs reklamemand fra Berlin, har besluttet at blive en stor mand. Og med de nye vinde, der blæser i Tyskland, forstår han hurtigt, at det er Det Tredje Rige, han skal tilbyde sin tjeneste. Samtidig, i Leningrad, står Alexandra Weissberg, datter af en jødisk intellektuel, over for et umenneskeligt dilemma: Hendes forældre vil snart blive dømt som fjender af folket, men for at redde sine to yngre brødre fra den samme skæbne må hun indgå en pagt med regimet. Da krigen mellem Tyskland og Sovjetunionen bryder ud, udtænker de to en plan, som kan komme til at ændre historiens gang. Deres skæbnesvangre møde stiller dem ansigt til ansigt med de moralske valg, de har foretaget, og de konsekvenser, som de ikke nogensinde kunne have forudset. Nir Barams GODE MENNESKER er den første israelske roman, der belyser Anden Verdenskrig fra kollaboratørernes side. Det er en storslået roman om en af historiens mørkeste kapitler, om helt almindelige mennesker, der bliver tvunget til at foretage umenneskelige valg under usædvanlige forhold.

"Sådan ville Dostojevskij skrive, havde han boet i Israel i dag." -  Frankfurter Allegemeine Zeitung  

 

Bøger af Nir Baram

Tilføj til ønskeliste

Gode mennesker