Niklas Orrenius

Beskrivelse

Foto: Åsa Sjöström, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Skuddene i København

Da Lars Vilks og de tilstedeværende på Krudttønden bliver angrebet af Omar El-Hussein d. 14. februar 2015, er det ikke et angreb, der kommer ud af den blå luft. Efter Jyllands-Posten i 2005 publicerer de famøse Muhammed-tegninger og den svenske kunstner Lars Vilks i 2007 tegner den berømte rundkørselshund, kommer ytringsfriheden for alvor på dagsordenen i de skandinaviske velfærdssamfund.

Skuddene i København er en reportage fra ytringsfriheden frontlinje. Journalisten Niklas Orrenius har gennem mange måneder fulgt Lars Vilks, der i dag lever under 24 timers beskyttelse af den svenske efterretningstjeneste og fragtes fra det ene hemmelige safehouse til det andet. Orrenius vil undersøge, hvorfor Vilks, der i mange år er blevet regnet som en af Sveriges mest interessante kunstnere, pludselig er blevet en persona non grata, som formenes adgang til arrangementer, fordi tidligere kollegaer, venner og arbejdsforbindelser frygter for deres egen sikkerhed.

Orrenius rejser med Vilks til Danmark og Norge, men rejser også til Danmark for at interviewe fremstående kulturpersonligheder for finde ud af, hvorfor diskussionen om ytringsfriheden og velfærdssamfundene har udviklet sig så forskelligt i Danmark og Sverige.

Skuddene i København er fordomsfri og nysgerrig journalistik på et højt niveau; en bog, der stiller kritiske spørgsmål til tingenes tilstand i Sverige og en bog, der løfter niveauet for en debat, der alt for ofte er præget af fordomme og intellektuel dovenskab.

Bøger af Niklas Orrenius

Tilføj til ønskeliste

Skuddene i København