Morten Okbo

Beskrivelse

Morten Okbo, født 1973, er musiker og forfatter. Han har været forsanger og sangskriver i bandet Turbolens og udgivet musik med digtere og forfattere.

Morten Okbo har undervist på Testrup Højskole, han er tidligere gæstekommentator på Eurosport og har siden 2010 været fast skribent for det engelske cykelblad Rouleur Magazine. Sammen med fotografen Jakob Kristian Sørensen har han udgivet bøgerne DAGEN OG VEJEN - EN REJSE I CYKELSÆSONEN og TVÆRS GENNEM EUROPA.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tværs gennem Europa

Morten Okbo er forfatter og musiker. Jakob Kristian Sørensen er fotograf og kok. De danner makkerpar i det prestigefyldte engelske cykelmagasin Rouleur, men for at alting ikke bare skal være cykling, besluttede de sig for at rejse med tog tværs gennem Europa. Det er der kommet en helt fantastisk bog ud af. Sjov, smuk, rablende, indsigtsfuld og ikke til at lægge fra sig.

Hør bare her:

"Hele dagen kører vi gennem Kroatien og ind i Bosnien-Hercegovina, og hvor er det dog udbombet og grønt. Gud, hvor er her udbombet og grønt. Men allertydeligst er dog sansningerne, vind i håret, duften af tjære og diesel, bål på en mark, persienner i en grøft, bilvrag og sønderskudte bygninger, men minsandten om ikke en sommerfugl bliver suget ind til os – og ud igen – og vi bevæger os, og vi bliver bevæget, toget brager ind i en tunnel, vi trækker hovederne til os, stående i mørket, ubevægelige i suget, et tog uden lys, flaksende lysstriber skærer igennem mit følelsesregister, vi er de springende silhouetter, de hastige skygger i kupéernes spejlfacader, ud af Kroatien, ind i Bosnien, mens solen bliver hængende i horisonten for at få det hele med."