Morten Møller

Beskrivelse

Morten Møller (f. 1978) er forfatter, foredragsholder, historiker på Det Kongelige Bibliotek og underviser ved Skolerne i Oure. Han har tidligere skrevet meget roste biografier om de kommunistiske modstandsfolk Mogens Fog og Børge Houmann, og i 2014 udkom Ellen og Adam - en fortælling om kærlighed og terror i Stalins Moskva. Morten Møller har modtaget Arbejderhistorieprisen (2006), Henry Nathansens Fødselsdagslegat (2014), prisen for Årets Historiske Bog (2014), Søren Gyldendal Prisen (2016) samt været nomineret til Weekendavisens Litteraturpris (2009) og Blixenprisen (2015). Han har desuden modtaget større forskningsbevillinger fra Augustinus Fonden, Velux Fonden og Carlsbergfondet samt arbejdslegater fra Statens Kunstfond. Morten Møller er født og opvokset i Sønderborg og bor til daglig i Svendborg.

Foto: Robin Skjoldborg

Læs mere

Seneste udgivelse

Ellen og Adam

Sovjetunionen 1937: Danske Ellen og norske Adam bliver gift i Moskva, mens hundredtusinder af mennesker henrettes. En kold nytårsmorgen i den sovjetiske hovedstad kommer datteren Gerd til verden. Den samme datter som i dag sidder i sit lille gulstenshus og tænker tilbage på sine forældres fortid: Hvad lavede de egentlig i Moskva? Hvordan slap vi ud? Hvem var mine forældre, før jeg selv blev født?

ELLEN OG ADAM er en dokumentarisk fortælling om to skandinavers livsfarlige rejse ind i hjertet af 30’ernes Sovjetunionen. Det er en fortælling om politisk radikalisering, dobbeltbundede kufferter og unge menneskers bratte død. Det er en bog, der stiller spørgsmålet: Kan man tro så stærkt, at troen bliver mere virkelig end virkeligheden?

Bøger af Morten Møller

Tilføj til ønskeliste

Hvem er Nielsen

Tilføj til ønskeliste

Ellen og Adam

Tilføj til ønskeliste

Mogens Fog 1-2