Mette Lindgaard

Beskrivelse

Mette Lindgaard er globalt ansvarlig for Deloittes opgaver og ydelser på velfærdsområdet. Mette Lindgaard har opnået et indgående kendskab til vilkår og praksis i den kommunale verden gennem en lang række strategiske projekter, hvor hun blandt andet har arbejdet med metodeudvikling, sagsbehandling, arbejdstilrettelæggelse og digitalisering på områderne for børn, unge, ældre og handicappede.

I 2015 udgav Mette Lindgaard, i fællesskab med Peter Thorgaard og Morten Wiene, bogen KAN DET BETALE SIG?, som handler om, hvordan man sætter værdi på sociale indsatser og dermed danner et grundlag for prioritering af offentlige midler.

Læs mere

Seneste udgivelse

Kan det betale sig?

Hver gang vi bruger penge på det sociale område, skal vi gøre os klart, hvad effekten er – og om der var andre initiativer, der ville have større nytteværdi. For det er samfundets penge – og det offentlige har en samfundsmæssig og etisk forpligtels til at levere de bedst mulige indsatser. Og derfor skal vi stille spørgsmålet: Kan det betale sig? Det mener Mette Lindgaard, Peter Thorgaard og Morten Wiene i denne bog: Kan det betale sig? - Sådan måler du social nytteværdi.

Bogen forklarer grundigt, hvordan man kan udarbejde en nytteværdianalyse – og klæder læseren på til at svare på, om det kan betale sig. Afsættet er en såkaldt SROI-metode: Social Re-turn on Investment, der dels består af en økonomisk beregning og dels en vurdering af velfærdseffekter som sundhed, familierelationer, netværk, selvbestemmelse, arbejdsliv, trivsel og tryghed.

Bogens metodegennemgang inddrager konkrete cases, der viser områdets kompleksitet – og hvordan metoden kan bruges som værktøj. Formålet med en nytteværdianalyse er at kunne dokumentere og værdisætte social nytteværdi, så beslutningstagere på området har noget at sammenligne med i forhold til mål, prioriteter og indsatser.

Bogen er en del af serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.

Bøger af Mette Lindgaard

Tilføj til ønskeliste

Kan det betale sig?